Læs mere om den største syndikerede investering i Keystones netværkets historie. Satsningen hedder Medicollect, en medtech startup som hjælper medicinalindustrien med at rekruttere testpatienter, så ny medicin kommer hurtigere igennem kliniske forsøg og til gavn hos patienterne. Tre virksomhedsbyggere stod i spidsen og deler her deres friske erfaringer om, hvad der drev dem og hvad de lærte.

Hvad motiverede jer til at investere i virksomheden?
oihgoiwhgihwiohegoiweghweighegihw

Eyvind Jonsson (lead investor):

Min umiddelbare interesse for virksomheden Medicollect blev vakt, da jeg selv gennem 2 år har deltaget i et klinisk forsøg i udlandet. Gennem præsentationer og møder med Medicollect erfarede jeg, at virksomheden sidder i et strategisk ‘sweet spot’ mellem pharma, CRO’er og dedikerede forskningsinstitutioner og således er godt positioneret til at kunne levere testpatienter med interesse i at deltage i kliniske forsøg. Medicollect har bestået  ‘proof-of-concept’ og er klar til international ekspansion.

Eric Grignon:

Denmark is at the forefront in the MedCare industry thanks to worldwide champions like NovoNordisk and Coloplast. As a result, the MedCare startup ecosystem is very promising in Denmark. MediCollect is a perfect result of this ecosystem, a startup founded by ex-leaders of those champions willing to open up new opportunities and new business models, targeting Europe and even the world right from the beginning.

Ib Schneider:

Medicollect tilbyder hjælp til at skaffe patienter til klinisk afprøvning af et medicinalprodukt under udvikling. Dette sker via en patientdatabase. Med min baggrund fra Novo Nordisk ved jeg, at hospitaler og klinikker har vanskeligt ved at skaffe tilstrækkeligt med patienter til at gennemfører de lovpligtige kliniske studier for medicinalvirksomhederne. Medicollect løser elegant denne opgave via en patientdatabase, der hurtigt og effektivt skaffer de rigtige patienter til det pågældende kliniske studie. Medicollects forretningsmodel med at udrulle konceptet i ét land ad gangen virker rigtig og motiverede mig til at investere i selskabet.

Hvilke erfaringer har i taget med fra syndikeringsforløbet?
oihgoiwhgihwiohegoiweghweighegihw

Eric Grignon:

Startups are inexperienced in terms of funding. They need assistance and support to go through the process at a reasonable cost. Therefore, the experience from Keystones and the Keystones members is key to drive this process effectively. The lead investor in the Medicollect case, Eyvind Jonsson, has contributed a tremendous and professional support in this phase, and I am grateful for that.

Ib Schneider:

Det var en rimelig lang proces, inden vores gruppe på 20 investorer blev enige med stifterne. Processen kræver et dedikeret “lead team”, der er villige til at ofre den tid, der skal til, så syndikatets menige medlemmer er trygge ved de beslutninger, der skal tages undervejs. Ordet tillid beskriver rigtigt godt relationen mellem lead team og de øvrige investorer i denne investeringsproces. Vi har fået hjælp fra mange værktøjer i Keystones’ værktøjskasse, f.eks. ‘høkermetoden til værdiansættelse’, der var et godt udgangspunkt for diskussioner i lead team.

Eyvind Jonsson:

Processen med at forhandle en investering mellem 20 investorer og virksomheden var mere kompleks, end jeg først antog. Afstemning af forventninger mellem parterne er vigtig. På den ene side er det vigtigt at få pengene ind på virksomhedens konto, så den kan komme videre, og på den anden side handler det om, hvorvidt virksomheden er korrekt positioneret, f.eks. i forhold til de regulatoriske rammer, den skal fungere i. I de forskellige spændingsfelter, som nødvendigvis opstår, bliver det forhandlingsklimaet, som afgør, om investeringen gennemføres. At begge parter har villigheden til, at det skal lykkes. Som en velkommen afledt effekt af sådan en process kan der opstå nye og interessante netværksmuligheder, mens det på det personlige plan også har været en meget udbytterig rejse.

Du kan finde mere om Høkermetoden her.

 

Vil du også være medlem af Keystones netværket?

Meld dig ind her