Det danske højtaler-startup SOWA har gjort flere af deres Keystones-investorer stolte. Nu kan de kalde sig ”prisbelønnet”, når de ruller ud i Nordeuropa. Under Danish Design Awards 2022 vandt SOWA titlen som årets ”Feel Good Product” for den brugervenlige og innovative teknologi bag produktet.

 

SOWA blev grundlagt i 2017 af DTU-studiekammeraterne Villads Sørensen (venstre) og Andreas Ranch (højre) og har siden vokset sig til en spændende “up-and-coming” spiller i den nye generation af dansk audio. De har også fundet vej til Keystones-porteføljen i 2020, hvor flere prominente investorer skød en million ind. I 2021 modtog SOWA som de første en investering fra Danish Business Angels nye Co-Investment Fond.

Fra total koncert-nedlukning til 89 butikker

Efter nogle vanskelige coronaår i koncert-markedet begynder drengene nu for alvor at se væksttegn med en omsætning i millionklassen og sommer-lancering i HiFi Klubbens 89 butikker i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Tyskland. Derfor kunne timingen for deres prisuddeling næsten heller ikke være meget bedre. De blev hyldet for deres “gentænkning af hvordan et professionelt lydsystem ser ud” og vandt for deres 100% trådløse højtalere til professionelt brug.

Juryen ved Danish Design Awards udtalte ved tildelingen af prisen:

“Dette er et yderst professionelt produkt med en fremragende user interface og et smart design. Det geniale ved disse højttalere er, at du kan have så mange af dem, du vil, og bruge dem til et event – også udendørs. Design-kvaliteten er imponerende og et klart udtryk for funktion, form og æstetik. Det er klart, at teamet bag SOWA har formået at designe og producere et eftertragtet produkt, der er nemt at sætte op, flytte og bruge.”

Også HiFi Klubbens direktør sender roser med på vejen:

”Vores kunder er altid på udkig efter spændende produkter til hjemmet. Produkter hvor selvfølgelig lydkvalitet – men også teknologi eller design – er i særligt fokus. Så når der kommer et dansk produkt som skiller sig ud på alle tre parametre, så er det selvfølgelig noget vi er meget interesserede i,” Christoffer Arensbach, CEO hos HiFi Klubben.

I HiFi Klubben vil SOWA og SOWA Pro kunne prøves før køb. SOWA kan købes for 9.999,- DKK og SOWA Pro for 12.499,- DKK fra slutning af juni i HiFi Klubbens butikker.

Den nye generation af audio-udbrydere

Ideen til en højtaler med både kæmpe trådløs rækkevidde og flot dansk design opstod først på DTU da de to studiekammerater, Villads og Andreas, deltog i et iværksætterkursus. Her besluttede de sig for at skabe et holistisk audioprodukt, der vægter både moderne design og et enkelt user interface, så alle kan finde ud af at bruge højtalerne og sætte professionel, trådløs lyd op på få minutter. De skal både kunne bruges privat f.eks. til en grillaften i baghaven eller til store konferencer med flere tusind deltagere.

SOWA er ifølge deres pressemeddelelse: “en del af den nye generation af audio-udbrydere i hovedstadsområdet. En industri der har taget fart i de seneste år”.