Det danske insurtech startup Frankly Insure har rejst 2 mio. kr. fra den globale venturefond Antler samt The Aventures og investorer fra Keystones.

Fra venstre: Daniel Brobuk, Nicolai Zobel, Patrick Theander, Alexander Piruli, Morten Jacobsen, Kasper Svendsen, Stefan Henriksen

Frankly Insure er en tech-virksomhed og kommende forsikringsselskab, som vil tilbyde simpel, transparent og fair forsikring, skabt via deep tech og med kunden i fokus. Og første skridt på rejsen, er at klargøre Frankly Insure til at tilbyde kæledyrsforsikring i Danmark.

Et forsikringsselskab hvor du får penge tilbage

Teamet bestående af 5 personer har udviklet en banebrydende forretningsmodel baseret på et fast transaktionsgebyr, hvor penge der ikke bliver brugt på skader, bliver tilbagebetalt til kunderne.

“Det er fremtidens forsikring, hvor kunderne får et incitament til at være præventive i deres dagligdag med deres kæledyr og hvor kunder kan forvente hjælp frem for modstand”, udtaler Alexander Piruli, CEO i Frankly Insure.

Derfor går investorerne ind tidligt

Det er early stage. Faktisk er teamet stadig i gang med at etablere den interne struktur og software, som skal facilitere deres kommende forsikringsprodukter. Derudover afventer de Finanstilsynets godkendelse til at drive forsikringsselskab, der typisk har en behandlingstid på 60 dage. Flere detaljer kan de ikke afsløre endnu. Men det materiale, der blev forelagt for investorerne, var nok til, at investorerne turde satse i den tidlige udvikling.

“Vi tror på produktet, markedet og det seje team bag konceptet – så denne rejse vil vi ikke gå glip af”, udtaler Patrick Theander, grundlægger af The Aventures

Også Henrik Ibsen fra Keystones var ikke i tvivl. Han har en lang finanskarriere bag sig og ser et stort potentiale i komplekse finansielle produkter og teknologier.

”Frankly Insure er ved at bygge en decentraliseret forsikringsplatform, som kan distribuere risiko langt mere effektivt for både kunder og partnere, hvilket vil reducere prisen markant for forbrugeren, men samtidig også åbne døre til nye markeder på både b2b og b2c fronten. Det er den ambition jeg har købt ind på og ser et enormt potentiale i”, udtaler Henrik Ibsen.

Blockchain-baseret forsikring

Insurtech branchen er i rivende udvikling og markedet har vokset kolossalt, beskriver teamet i deres pressemeddelelse. Investeringen tager udgangspunkt i founder teamet samt den innovative vision om at gøre forsikring til allemandseje, ved at udnytte blockchain og dermed appellere til løbende og skiftende adfærdsændringer i markedet, samt bedre muligheder for globalisering af forsikringsmarkedet.

”Det er den langsigtede rejse, der er investeret i og det enorme potentiale markedet bevæger sig hen imod. I samme omfang, er der sammensat et yderst kompetent advisory board, hvor bl.a. Keystones har bidraget med flere medlemmer”, udtaler Alexander Piruli, CEO Frankly Insure.