Briefcase.ai har skabt en juridisk assistent, der skal hjælpe foreninger og SMV’er med at overkomme det enorme bjerg af forpligtelser til interne og eksterne interessenter. Nu har Keystones-investorer skudt den første kapital i startup-virksomheden, der sammen med Vækstfondens tilsagn løber op i en investeringsrunde på 1.3 mio. kr.

 

Det er meget svært at navigere i landskabet af forpligtelser, man har i forhold til en masse forskellige stakeholders. Om det er en bank, forsikringsselskab, advokater, revisorer eller finansieringsvirksomhed såsom Vækstfonden. Der skal rapporteres kontinuerligt og det er voldsomt tidskrævende, udtaler medstifter og CEO for Briefcase.ai, Marcus Tempte.

Briefcase.ai er et online management værktøj, der hjælper brugere med at styre møder, filer og dokumenter samt underskrive dokumenter digitalt. Platformen sørger automatisk for, at rapportere til de korrekte personer på det rigtige tidspunkt og i det ønskede format.

Med et uigennemsigtigt marked og et virvar af bestyrelsesplatforme, der alle ligner hinanden og sælger et utal af ekstra services til ti gange platformsprisen, vil Briefcase.ai skabe en bedre og simplere platform, hvor al funktionalitet hører med fra start med brugeren i fokus.

Det hele startede til et velstruktureret møde

Ideen til virksomheden startede, da én af de tre stiftere sad til et meget veleksekveret bestyrelsesmøde.

– Jeg deltog i et bestyrelsesmøde, hvor bestyrelsesformanden havde formalia & protokol på rygraden og bestyrede mødet på professionel vis. Der var en tryghed i, at bestyrelsen blev holdt i hånden for at opfylde nødvendige forpligtelser, udtaler Marcus Tempte.

Det blev startskuddet til Briefcase.ai, da teamet øjnede den gode løsning på et langt bredere problem – nemlig det manglende overblik over forpligtelser. Både i SMV, og endnu mere, i foreningsdanmark er der et behov for at vide, hvad der kræves for at opfylde lovpligtige krav.

– Min oplevelse af formandens arbejde inspirerede mig til at ringe til Lasse med det samme efter mødet. Jeg spurgte, om vi ikke kunne automatisere nogle af de her ting? Fordi hvis der er et rigtigt og forkert, så er der et facit. Så må man kunne træne et system til at vide, hvad der er rigtigt og forkert ud fra en organisationstype såsom virksomhed eller forening. Hvilke krav og forpligtelser stilles der?

Derefter kom der fart på projektet og de tre stiftere arbejdede fokuseret på at lave deres MVP og få den ud til brugere. Parallelt med SMV-produktet, fik Briefcase en støtteerklæring fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvor der blev gået i dybden med foreningsproduktet.

– Læringen fra foreningsdanmark var, at administration foregår med pen og papir eller Dropbox og Word. Briefcase giver brugeren eller virksomheden et gangbart og anvendeligt produkt, der er simpelt og ligetil at bruge. Briefcase vil gøre frivillig-arbejdet i foreningsdanmark mere overskueligt og gøre en forskel, da det lige nu ikke bliver prioriteret af softwareudbydere, da det er så langt fra Silicon Valley, som du kan komme, siger Marcus Tempte med et glimt i øjet.

Erfarne kræfter bag projektet

Med mere end 20 års erfaring indenfor startups og med flere succeser i ryggen har Briefcase en meget erfaren stifter-gruppe. To af de tre medstiftere har arbejdet sammen i mere end 20 år – i over 8 forskellige virksomheder. Deres mange fælles kampe har gjort de tre stiftere dygtige til at eksekvere sammen.

– Real artists ship!, sagde Steve Jobs. Altså, alt er bare fugle på taget og gode ideer. Så eksekvering, That’s where the money is, forklarer Marcus Tempte.

Det var stifter-teamet, som fik én af investorerne til lommerne.

– Her har du nogle stiftere, der har lavet et par startups før og har rejst kapital før. Du har en advokat her, der ejer sit eget firma, et succesfuldt et endda. Det indgyder til en smule tillid, udtaler den svenske Keystones-investor, Björn Gustafsson, som uddyber, at han køber ind på teams, som han tror på.

Friske øjne åbner muligheder

Trods fordybning på eksempelvis den sportslige vertikal og et strategisk samarbejde med DIF i mere end et år, bringer de nye investorer mange gode ideer til bordet. Én af ideerne kom, da en Keystones-investor bragte en ny markedsvinkel på banen.

– En af vores investorer, Morten Petz, Head of Football Data and Technology i F.C. København spurgte mig ‘har i en sponsorstrategi?’. Det måtte jeg svare nej til, fortæller Marcus; noget de nu er begyndt at se nærmere på.

– Investors og nye øjne kan ofte synliggøre andre perspektiver hvilket er sundt, tilføjer han.

Briefcase har også fået input til mange andre anvendelsesmuligheder, som de nu arbejder hen imod. De har f.eks. opdaget anvendelsesgraden i pharma og andre spændende vertikaler. Marcus uddyber, at de med investorteamet og forløbet i Keystones har fået mange gode mennesker og kapaciteter med på rejsen. Stifterne føler, at de nye investorer både kan føre dem videre ud på markedet og åbne nye døre.

– Gør det, gør det, gør det, svarer Marcus på spørgsmålet, om han vil anbefale andre startups at invitere business angels ombord.

– De motiverer dig endnu mere, bibringer sparring og perspektiv og er værdifulde i eksekvering, afslutter Marcus.