Det sidste halvandet år har Lise Kilsgaard været en del af OKTO Grids advisory board. Men da virksomheden for nylig var klar til at skalere og havde brug for en investering, tog Lise Kilsgaard føringen og rejste 6,2 mio. kr. 

 

Da Lise Kilsgaard i 2019 blev en del af Keystones-netværket, var OKTO Grid en af de første virksomheder hun fulgte. Ikke lang tid efter, blev Lise Kilsgaard en del af virksomhedens advisory board, hvor hun blandt andet hjalp med fundraising og juridiske opgaver. 

“Min strategi er, at jeg i en periode følger en virksomhed og sætter mig ind i markedet, produktet og teamet. I OKTO Grids tilfælde, kunne jeg lide, det jeg så. Derfor var jeg ret tryg ved at lave en investering i OKTO Grid, da jeg allerede kendte produktet og teamet”, siger Lise Kilsgaard. 

OKTO Grid som stiftede bekendtskab med Keystones efter deres finaleplads hos Danish Tech Challenge, har nu været igennem en flot fundingrunde i Keystones, hvor de overgik deres mål om 2 mio kr.

Sammen med seks andre Keystones-medlemmer investerede Lise Kilsgaard 2,5 mio. kr. i OKTO Grid. Investorerne bidrager dog med meget andet end blot kapital. 

“Alle investorer kommer med forskellige kompetencer og derfor supplerer vi hinanden super godt. Nogle kan tech, andre funding og supply chain,” siger Lise Kilsgaard. 

Udover Keystones netværket har Rockstart Energy; som specifikt investerer i energirelaterede virksomheder, også investeret i OKTO. Svenske Mist Ventures er også inde over virksomheden. 

Udover Keystones-investeringen, har OKTO Grid også fået et lån fra Vækstfonden på tre mio. kr., samt en investering på 740.000 kr. fra Innovationsfonden. 

Det giver tilsammen en kapitalindsprøjtning på 6,2 mio. kr. 

Henvendelse fra belgisk selskab 

 

Det er akustik ingeniøren Golam Sadeghnia, der står bag OKTO Grid. Siden han i 2005 blev færdiguddannet, har han især beskæftiget sig med dataanalyse, maskinlæring og lyd. 

I første omgang beskæftigede Golam Sadeghnia og OKTO Grid sig med Smart City-løsninger, heriblandt monitorering af lyd, eksempelvis fra koncerter og forlystelsesparker. 

“Så fik vi en henvendelse fra et belgisk elselskab. Umiddelbart var det en helt anden branche, men rent teknisk og i forhold til, hvad vi gerne ville i OKTO Grid, gav det mening at dykke mere ned i den interessetilkendegivelse, der kom fra selskabet,” siger Golam Sadeghnia. 

OKTO Grid skulle nu til at monitorere elnettet via de vibrationer og lyde, der blandt andet kommer fra transformere. På den måde kan elselskaberne høre, om en transformer skal eksempelvis er overbelastet, skal tilses eller udskiftes. 

“Der er andre ressourcer i elbranchen end hos myndighederne og koncertsteder. Så økonomisk gav god mening, at være nysgerrig på udviklingen inden for den branche,” siger Golam Sadeghnia. 

Fokus på skalering 

 

Efter OKTO Grid i en periode havde bootstrappet sig til vækst, blev beslutningen om at søge en investering taget. 

“På et tidspunkt er man nødt til at professionalisere en virksomhed for at få flere ressourcer ind” siger Golam Sadeghnia og fortsætter: 

“Vi har haft fokus på at skalere antallet af medarbejdere og få et salgsteam op og stå, så vi bedre kan forstå de kunder, vi skal sælge til. Den del er ekstremt ressourcekrævende og derfor er det vigtigt at have det med tidligt i processen.” 

OKTO Grid var især på udkig efter en investor, som kunne se relevansen og værdien i det produkt, de var i gang med at udvikle. Da Lise Kilsgaard har en baggrund som jurist i Vestas, og allerede havde beskæftiget sig med energibranchen, var det oplagt, at hun skulle gå forrest i at rejse investeringen samt blive en del af bestyrelsen. 

Nu skal OKTO Grid fokusere på at produktudvikle i samarbejde med kunderne, så de om et år kan have et færdigt produkt, der kan komme på markedet.