Med sin mobile healthtech platform har Monsenso nået en millionomsætning på tværs af 9 lande. Nu er virksomheden på vej mod børsen – og de første millioner er forhåndstegnet hos blandt andet Keystones-medlemmer.

 

Det startede egentlig som et europæisk forskningsprojekt, hvor man i fællesskab ville udvikle en platform til at behandle bipolare patienter. Men siden 2015 er forskningsprojektet også blevet til en kommerciel, dansk virksomhed ved navn Monsenso, som i dag dækker en række psykiske lidelser på tværs af 9 lande på tre kontinenter.

 

Vi har videreudviklet platformen til at dække en række lidelsesområder – herunder depression, bipolar, skizofreni, angst, og misbrugsbehandling, og vi har både regioner, kommuner og private sundhedsaktører ombord på løsningen, siger Thomas Lethenborg, CEO i Monsenso.

 

Med en millionomsætning og et lille overskud er virksomheden nu for alvor klar til at skalere løsningen. Og det skal ske med en børsnotering på First North i København, hvor en række Keystones-medlemmer allerede har været med til at forhåndstegne de første 4 millioner kr.

 

Vil skabe en healthtech-succes fra Danmark

Med en stærk forankring i forskningen har Monsenso allerede formået at bryde igennem hos en lang række aktører indenfor sundhed. Og med en app til patienter, der både gør selvmonitorering og selvhjælp mulig, går SaaS-løsningen forrest indenfor distancebehandling af psykiske lidelse.

 

Vi er ude i 9 lande på 9 sprog, men vi har jo et meget større potentiale. Vi omsatte for 8,7 mio sidste år, og vi vil gerne nå 75 mio i 2024. Så det, pengene fra kapitalrejsningen hovedsageligt skal bruges til er investering i salg, marketing og support for at sikre succes med nye og eksisterende kunder og partnere, siger Thomas Lethenborg.

 

Virksomheden forventer at rejse mellem 16 og 20 millioner kroner til vækst gennem børsnoteringen, og beslutningen om at rejse pengene i Danmark er ikke tilfældig.

 

Vi vil gerne have mange investorer med, og vi vil gerne gøre det fra vores hjemmemarked i Danmark, for vi vil gerne skabe en dansk succeshistorie, som gør sig godt internationalt, siger han.

 

Fortegnet gennem Keystones

Den Københavnske vækstbørs godkendte tegningen mandag d. 11. maj, og den begynder allerede at blive effektueret på torsdag, forklarer John Norden, som er ansvarlig for børsnoteringen.

 

Der skal tegnes mellem 16 og 20 mil. kroner i alt, og af dem er 4,15 millioner kroner forhåndstegnet af 40 investorer. En del af dem er Keystones-medlemmer, fordi casen har været fremlagt på et par Keystones-arrangementer, hvor der har været god interesse, siger John Norden, som også selv er Keystones-medlem.

 

Han har selv store forventninger til det danske firma, der allerede i 2019 kunne præsentere et overskud. Og selve børsnoteringen kommer som noget nyt til at foregå med fokus på digitale webinarer frem for fysiske kaffemøder.

 

Vi kommer til at lave en stor digital indsats med webinarer, som er en ny måde at børsnotere på. Hele online-formatet er den måde, vi forestiller os, man kommer til at gøre det på i fremtiden. Og med samarbejdet med Keystones og de mange medlemmer – og de selskaber de repræsenterer – giver det bare super god mening, siger han.

 

Man kan læse mere om børsnoteringen og se tidspunkter for webinarer på Monsenso.