Mikrofon-producenten Remic Microphones udvikler mikrofoner, som er skræddersyede til udvalgte musikinstrumenter. Med et konsortium af 8 investorer fra Keystones netværket, Den Midtjyske Iværksætterfond og et Vækstlån fra Vækstfonden sættes der nu mere fart på salget.

Et opgør med standard-løsningerne

CEO og stifter Thorkild Larsen, der i flere år har arbejdet i musikbranchen som musiker og lydtekniker, har udviklet en serie af mikrofoner speciallavet til hvert enkel instrumenttype. Generelt er almindelige mikrofoner i dag standardiserede løsninger, som ikke gengiver det fulde lydbillede. Remic Microphones tager udgangspunkt i de enkelte instrumenters akustiske karakteristika, hvilket skaber en lyd, der kommer meget tæt på instrumentets oprindelige og sande klang.

“Derfor investerer vi i lydteknologi”

Remic Microphones har allerede godt gang i salget og ser et stort vækstpotentiale internationalt. Samtidig rammer de ind i en bred og uudnyttet lydniche: koncertsale og lydstudier verden over. Her er der ikke udviklet specifikke mikrofoner til de akustiske instrumenter såsom violin, cello, saxofon, piano m.fl. Det betyder, at kunstnere og lydteknikere har ekstremt besværlige og dårlige arbejdsvilkår, og at koncertarrangører og publikum må leve med en dårlig lyd og feedback-problemer fra disse instrumenter.

Kapital fra investorer skal sammen med Vækstlånet bl.a. bruges til at opbygge et forhandlernetværk og et endnu stærkere brand i tråd med den høje kvalitet, som mikrofonerne har.

“Processen med at rejse kapital lå tæt på sommerferien, hvilket gjorde det til en noget accelereret proces. Det var jo både godt og skidt. Vi fik kapitalen ind inden sommerferien og fik dermed sagen lukket, men vi kunne nok have fået 20-30% mere kapital med, hvis vi havde haft et par uger ekstra,” forklarer Kenneth Larsen som stiftede Keystones i 2001 og i 2012 indtrådte som investor og bestyrelsesformand i Remic.

Nu smøges ærmerne op

Flere af investorerne fra Keystones netværket er allerede igang med at hjælpe Remic Microphones inden for områderne markedsføring, forhandlernetværk, IT og rekruttering. Der er også dialog om en mulig bestyrelsesplads.

Er du interesseret i casen, så kontakt gerne bestyrelsesformand Kenneth Larsen ved mail: kl@keystones.dk. Så vil der formentlig komme en runde mere sidst på året.