Får virksomhederne hjælp med deres værdiansættelser? Hvor meget bliver de typisk forhandlet ned? Er det altid fysiske produkter, der kommer med i programmet og bliver investeringerne egentlig gennemført i virkeligheden? Få svarene her.

 

I Keystones er vi store fans af DR-programmet Løvens Hule. Særligt fordi det har skabt positiv interesse om en verden, som kun de færreste kendte til, før Løvens Hule blev et populært mediefænomen. Efterfølgende har både magasinet Penge og Privatøkonomi og Berlingske døbt Keystones “Virkelighedens Løvens Hule”. Penge og Privatøkonomi har skrevet en 6 siders dybdegående rapportage om netværket (læs her).

1. Hvem beslutter værdiansættelserne?

Et af mange vigtige læringer fra Løvens Hule omhandler værdiansættelser og kunsten at værdiansætte sit startup smart (læs mere). Vi har bl.a. undersøgt værdiansættelserne af de mindst 100 startups, som har deltaget i iværksætter-showet. Hvilken værdiansættelse kommer de ind med og hvilken ender de ud med? Resultaterne forbavser (læs mere). Marie Louise Axelsen, redaktionschefen bag programmet, besvarede i et eksklusivt interview med Keystones, hvorvidt værdiansættelserne sættes af iværksætterne selv eller i samråd med folkene bag programmet (se 2,4 min. interview her).

2. Hvordan udvælges startups?

Mindst 70% af virksomhederne kan kategoriseres som B2C og fysiske forbrugerprodukter, viser Keystones’ undersøgelser. Medtech-iværksætter og professor, Claus Møldrup advarer om, at programmet udvikler sig til en tv-shop, hvor løverne spekulerer i programmets reklame-værdi (læs mere). Lignende kritik har været rejst af Løvens Hule i f.eks. Tyskland.

3. Hvor mange investeringer gennemføres efter TV-optagelserne?

Det skønnes, at investeringerne i mindst 20% af tilfældende ikke bliver gennemført. Tallet er baseret på et krydscheck i CVR-registeret og direkte kontakt til virksomhederne. Når investeringerne kuldsejler, skyldes det ofte uoverensstemmelser eller konkurs. I 2006 mødte Sharks Tank i England kritik for, at der var for mange investeringer, der ikke blev gennemført.

 

 

Mød den virkelige verdens Løvens Hule