PlatoScience – Pivotering, medicinsk brug og kapitalindskud fra venturekapitalfond

PlatoScience – Pivotering, medicinsk brug og kapitalindskud fra venturekapitalfond

Investering i startups er fyldt med uforudsigeligheder. Men en global pandemi var nok det sidste, medlemmerne havde med i ligningen, da de tog investeringsbeslutninger i før-corona-tiden. Så hvordan er det gået? Hvordan har investeringerne klaret sig gennem deres første corona-år? Hvem har pivoteret, bøjet nakken eller rejst sig til et nyt niveau? Her er en stikprøve fra Keystones-porteføljen, hvor iværksætterne gennem artikelserien, “VORES CORONA-ÅR” deler deres bedste (og værste) beretninger. 

 

En kort status om PlatoScience:

PlatoScience udvikler en neurostimulator, der fremmer hjernens koncentration og produktivitet. Men salget til private kunder har været haltende i det forgangne år grundet skiftende forbrugsmønstrer.

Denne udvikling har fået virksomheden til at pivotere for i højere grad at fokusere på B2B-salg. Det er sket, eftersom at flere virksomheder, har fået større fokus på deres medarbejderes hjemmearbejdspladser og hvordan de kan forbedre produktiviteten for dem. Denne udvikling har givet store ordrer fra virksomheder til PlatoScience’s B2B-salg.

PlatoScience har som mange andre mødt modstand i corona-året. Særligt transport og varelager har været store problemer for firmaet. Med et meget internationalt team og produktion i Kina har det været svært for PlatoScience at lave prototyper med fabrikkerne, da de alle har været lukket. Og det gør det ikke meget bedre, hvis man er én af de mindre kunder. Så ryger man bagerst i køen ved genopstarten grundet fabrikkernes backlog. Disse omstændigheder gjorde, at PlatoScience endte med at have tømt lagrene under corona-perioden og måtte begynde at sælge af deres corona-batches, som var betydeligt mindre forsendelser fra fabrikkerne. Samtidigt have virksomheden svært ved at få varer hjem på under 3 uger grundet corona-restriktioner, som også forstyrrede deres hardware udviklingsprojekter.

Firmaet har dog klaret corona-året fornuftigt og endt med at få rejst penge hos en unavngiven venturekapitalfond. PlatoScience har også pivoteret en smule og koncentreret mere på det medicinske og rehabiliterende brug af deres produkt. Noget firmaet længe har ville udforske og har fundet naturligt at gøre i corona-året.

 

Læs flere historier fra artikel-serien: “VORES CORONA-ÅR”