Medlemsportræt: Poul Martin Bøtker, CEO og investor

Medlemsportræt: Poul Martin Bøtker, CEO og investor

Salg af virksomheder giver helt nye muligheder

Jeg har siden år 2000 været medejer samt henholdsvis CTO og CEO i BHE A/S, en af landets førende underleverandørvirksomheder inden for elektronikproduktion. Sammen med engagerede medarbejdere skabte vi en fantastisk virksomhed, som vi solgte primo 2017, og som nu er succesfuldt integreret i købers virksomhed.

Jeg har desuden etableret og i en længere årrække drevet egne virksomheder i Hong Kong og Kina. Disse virksomheder har hovedsageligt beskæftiget sig med produktionsovervågning, sourcing- og kvalitetssikringsopgaver samt import og eksport. I kraft heraf har jeg prøvet lidt af hvert i forhold til hvad forskellige kulturer kan betyde, når man etablerer og driver virksomheder på tværs af landegrænser.

Derudover har jeg arbejdet med strategi og udvikling af startups og SMVer blandt andet i samarbejde med Aarhus Universitet og Væksthus Midtjylland. Jeg har været mentor og coach for en række af disse virksomheder, der alle har udviklet sig flot med vækst i såvel omsætning og indtjening som antal af medarbejdere.

Gennem årene har jeg selv været ejermæssigt en del af flere startups og involveret i en del virksomhedsopkøb og -salg, hvorigennem jeg har fået en rigtig god føling med hele processen, herunder klargøring, værdiansættelse og prisoptimering samt gennemførelse af due diligence og afslutningsvis endelig overdragelse.

Jeg har i mange år siddet i forskellige bestyrelser både i egne virksomheder men også som eksternt professionelt bestyrelsesmedlem eller -formand.

Af uddannelse er jeg svagstrømsingeniør, som jeg senere har suppleret med en HD-A, en bestyrelsesuddannelse samt et helikoptercertifikat.

 

Nye muligheder

Exits i 2017 og 2018 fra hovedparten af mine egne virksomheder, giver mig nu tid og mulighed for at arbejde endnu mere som selvstændig med konsulent-, bestyrelses-, og advisory bord arbejde.

Jeg vil rigtigt gerne ind i en eller flere startup virksomheder, hvor jeg kan bidrage med min viden og indgå i ejerkredsen. Jeg ønsker at arbejde med seriøse og ambitiøse virksomheder, hvis mål er vækst og udvikling.

Min viden og erfaring koncentrerer sig primært omkring B2B og den tekniske verden, nationalt som internationalt. Jeg brænder for iværksætteri, innovation og strategi samt virksomhedsudvikling i almindelighed, så hvis casen er god, og menneskene bag er dedikerede, er jeg åben for enhver form for samarbejde.