LYNGBY 26. OKT / 10. NOV / 7. DEC / 9-16
Bliv klar til at lede gruppe-investeringer effektivt og professionelt

Bliv lead sammen med netværkets mest aktive kræfter og vær med til at skubbe standarden for syndikerede investeringer. Det sker over 3 dage eksklusivt for medlemmer.

DKK 6.250,-
Inkl. moms og forplejning for 3 dage.

Skriv dig op på et øjeblik her
Kun for medlemmer Bliv medlem

FORMÅL
Velkommen til Lead Investor Bootcamp

Denne bootcamp er eksklusiv for Keystones medlemmer og har til formål at klæde mange flere medlemmer på til at påtage sig rollen som Lead investor. Lead investor rollen er omfangsrig og vellykkede gruppe-investeringer kræver kompetencer indenfor en lang række områder. Derfor har vi bedst erfaringer med, at lead investorens opgaver fordeles blandt flere i et Lead Team. Det setup kræver træning og forberedelse.

Mød blandt andre “Lead Angel of The Year 2022”, Per Andersen samt “Most Active Angel of The Year 2021”, Casper Loiborg. De glæder sig til at dele deres bedste erfaringer som lead. Få et udpluk i videoen her.

INDHOLD
Kursets opbygning

Bootcampen er designet med 3 hele dages undervisning fordelt over 2 måneder.

Vi får medlemmer i lokalet, der deler ud af deres erfaringer fra konkrete lead processer. Vi får også nogle af de bedste juridiske rådgivere inden for feltet til at fortælle os om de svære elementer i aftalerne. Vi kigger undervejs på konkrete cases og kommer til at arbejde i grupper på en række udfordringer. Du vil dermed opbygge netværk til de andre investorer på holdet, som forhåbentlig giver mulighed for at samarbejde efterfølgende i konkrete investeringer. Du vil herudover blive certificeret i vores team-analyse værktøj, som hedder TeamsToWork.

 

På førstedagen tager vi fat i de grundlæggende spørgsmål omkring lead investor disciplinen. Hvorfor operere som et team? Hvad er fordele/ulemper ved team-organisering versus enkeltmandsansvar. Hvordan løfter vi opgaven i praksis?

Under samme tema vendes blikket udad mod teamet i virksomheden. Hvad er et vinderteam og hvordan analyserer vi det mest effektivt? Du vil bl.a. blive introduceret for vores team-analyseværktøj, TeamsToWork.

På andendagen tager vi de juridiske briller på samt følger op på team-analyse-disciplinen. Først skal du lære teorien omkring term sheet og alle de nødvendige juridiske elementer, som lead investorerne skal være godt forberedte på. Dernæst tester vi vores viden af i praksis med en “term sheet battle”, hvor vi gruppevist simulerer de mest kritiske elementer af en virkelig forhandlingssituation som f.eks. værdisætning.

Dagens sidste del bruges på 4-timers team-analyse certificering i værktøjet, TeamsToWork med psykolog og stifter, Peter Neville.

På tredjedagen træner vi hele due diligence-processen i et lead team, analyserer aftale-dokumenter og vil også drøfte lead teamets langsigtede rolle.

Hvad er due diligence? Hvilke fokusområder er væsentlige at investere tid i og hvor meget tid er tilstrækkelig? Hvordan organiserer vi os i processen og hvem skal involveres i den? Kan man stole på andres due diligence?

Sammen med Jørgen Bek Weiss fra Lassen Ricard tager vi et spadestik dybere ned i de grundlæggende juridiske dokumenter og giver en dybdegående introduktion til investeringsaftale, ejeraftale, syndikeringsaftale, captable og tester vores juridiske blik ved at trouble shoote konkrete aftale-eksempler.

Vi vil også bruge noget af dagen på at behandle en række skattemæssige aspekter i hele gruppe-setuppet, som man ikke må overse samt lead teamets fremadrettede relation til virksomheden; bestyrelsesroller, rapporteringspligt og opfølgende investeringer.

Dagen og hele kursusforløbet afsluttes med en test med henblik på selv-evaluering af den viden, man bør have opnået.


DISCIPLINER

Som lead investorer skal vi træne hinanden indenfor:

 • Lead Team
 • Stakeholder Management
 • Projektledelse
 • Investeringsværktøjer
 • Co-funding
 • Forhandling
 • Værdiansættelse
 • Trykprøvning af founder team
 • Due diligence-processen
 • Term sheet
 • Syndikeringsaftalen
 • Ejeraftalen
 • Captable
 • Bestyrelsesarbejdet
 • Og meget mere

LEAD TEAM
Skab reelle resultater med dit Lead Team

Vi arbejder ofte med Lead Teams og vi vil på bootcampen zoome ind på, hvordan men etablerer og driver et Lead Team. Lead Teamet er ofte afgørende for, at en investering i en virksomhed kan gennemføres. De har den første kontakt til virksomheden, som forhandler, laver due diligence og lukker aftalen. Lead Teamets medlemmer er også dem som typisk bringer sig i en position til virksomhedens bestyrelse og advisory board. Flere med lead-erfaring siger, at “har man ikke været lead, så har man ikke rigtig prøvet at investere i startups”. Styrken i at operere som Lead Teams er, at man er flere om opgaven og der er flere øjne på at kvalificere investeringsmuligheden.

UNDERVISERE
Vi deler vores bedste erfaringer

Din primære underviser er Kenneth Larsen, stifter og direktør af Keystones. Han er til dagligt 1:1 sparringspartner i hvert eneste investering i netværket og har derfor nærgående praktisk kendskab til alle aspekter af processen. Kenneth har selv investeret i 25 startups, scaleups og IPOs.

På dette kursus vil Kenneth bruge de mange praktiske erfaringer og case-eksempler, som vi har samlet op i netværket over årene.

Du vil også møde:

 • Per Andersen, Lead Angel of the Year 2022
 • Casper Loiborg, Most Active Business Angel of The Year 2021
 • Peter Neville, psyokolog og stifter TeamsToWork
 • Emilie Timm fra Keystones
 • Jørgen Bek Weiss, advokat fra Lassen Ricard
 • Steen M. Asgreen, Erhvervskundechef, Vækstfonden

Tid og sted

26. oktober
10. november
7. december

Alle dage fra kl. 9-16 hos Keystones, DTU Science Park, Diplomvej 381, 2800 Kgs. Lyngby

Har du spørgsmål?

Kenneth Larsen
kl@keystones.dk
Tlf. 24 25 17 44

Hvis du bliver forhindret, så refunderes deltagergebyret ikke.