Engleinvestoren: Mine 10 bedste råd og dyder til dig, som også vil igang

Engleinvestoren: Mine 10 bedste råd og dyder til dig, som også vil igang

Der er skrevet meget litteratur om at være iværksætter. Til sammenligning er litteraturen om at være den, som tør satse sin tid og sparepenge på iværksættere en fodnote. Keystones-medlem Thomas Marschall har derfor skrevet bogen “Angel Business”. Han vil løfte disciplinen fra at være millionærsport til en folkesport. Her er et medlemsportræt og 10 gode råd.

Fra Mærsk til business angel

Forfatteren, investoren og iværksætteren Thomas Marschall har i mange år arbejdet i forskellige brancher, bl.a. som CEO og nu som business angel.

Med en 12-årig baggrund fra A. P. Møller Mærsk indenfor Olie og Gas, hvor jeg startede 2 nye forretningsområder, kom jeg til IT-branchen i år 2000, hvor jeg blev CEO for et dansk softwareselskab. Efter 6 år fik jeg muligheden for at komme til Sverige som CEO for en børsnoteret biometri-virksomhed. Vores gennembrud kom, da Apple indførte fingeraftryksteknologi i iPhonen i 2013”, fortæller Thomas Marschall.

8 investeringer og 1 exit indenfor 4 år 

Siden 2014 har han dog arbejdet mere eller mindre fuldtid som business angel, hvor han typisk går tidligt ind i virksomheden og hjælper til med at rejse den næste runde kapital.

Det er blevet til 8 investeringer og 1 exit indenfor vidt forskellige områder. Jeg tilbringer meget tid i udlandet og i investor- og iværksættermiljøer i USA, Israel og andre steder. Jeg er senest blevet inviteret med i den første Angel Network Club i Armenien, der på mange måder minder om Israel, idet de har en globalt anderkendt Dispora, der rummer nogle utroligt talentfulde entreprenører og forretningsfolk”, fortæller Thomas Marschall.

“Plejer er død”

Da Thomas Marschall bliver spurgt om sine vigtigste erfaringer, fortæller han, at det bl.a. er, at “plejer er død” og at man altid kan lære noget af hinanden.

Der findes sjældent kun et facit. Tidligere erfaringer er ofte ikke relevante: Plejer er død. Timing slår til enhver tid flid og genialitet, men man kan desværre ikke undvære de to alligevel. At mennesker er vidt forskellige, og at forsøge at finde det positive i mennesker, der ikke tænker og agerer som en selv. Man kan ofte selv lære meget”, fortæller Thomas Marschall.

Det der driver mig

Drivkraften bag hans motivation for startups og investering kommer af muligheder og begejstring.

”Jeg synes om, at alle muligheder ligger åbne. Med dette følger også masser af problemer. Men det er mulighederne og begejstringen, der driver mig. Jeg tror desuden på, at hvis man er dygtig og heldig, så kan man indenfor dette område få en langt større forrentning på sine investeringer end i næsten alle andre områder”, fortæller Thomas Marschall.

Marschalls 10 gode råd og dyder til dig, som også vil igang 

Som forfatter til bogen “Angel Business” har Thomas Marschall allerede gjort sig mange tanker om, hvad der skal til for at få succes som business angel. Her er nogle bud.

#1 Man skal være sig bevidst om risikoen
#2 At vide at timingen på en eventuel gevinst ligger adskillige år fremme
#3 At fokusere på rejsen og nyde denne fremfor kun at være målorienteret
#4 At lade sig inspirere af nogen, der kommer frem til målet på en anden måde, end man selv ville have gjort.
#5 At acceptere at mange af de erfaringer, man selv har gjort sig, ikke længere er relevante i den nye sammenhæng.
#6 At være med til at bygge fremtidens virksomheder og løsninger.
#7 At udfordre sin hjerne med at forstå nye (u)logiske behov/løsninger.
#8 At lægge en dæmper på sit ego, men vide hvornår det skal træde i karakter.
#9 At tillade og lære sig selv at tage fejl, og at tage beslutninger på et ofte løst grundlag, men efter bedste overbevisning.
#10 At fortsætte når det ser sortest ud og blive ved.

Hvorfor jeg blev medlem af Keystones

“Dygtige, sympatiske og kompetente mennesker, der står bag. Jeg håber på, at jeg i mit medlemskab af Keystones kan møde nye mennesker, virksomheder og lære nyt.”

 

Bliv medlem af Keystones og få bogen “Angel Business” med i dit medlemskab nu
Læs mere her