cphnano – Stor aftale med international distributør 

cphnano – Stor aftale med international distributør 

Investering i startups er fyldt med uforudsigeligheder. Men en global pandemi var nok det sidste, medlemmerne havde med i ligningen, da de tog investeringsbeslutninger i før-corona-tiden. Så hvordan er det gået? Hvordan har investeringerne klaret sig gennem deres første corona-år? Hvem har pivoteret, bøjet nakken eller rejst sig til et nyt niveau? Her er en stikprøve fra Keystones-porteføljen, hvor iværksætterne gennem artikelserien, “VORES CORONA-ÅR” deler deres bedste (og værste) beretninger. 

 

En kort status om cphnano:

Corona-virussen har været en stor gene for de fleste, men for cphnano har den givet dem et stort boost. Fra ingen vidste noget om generel laboratorieteknik, og alt skulle forklares, er der nu en generel forståelse for feltet, og de fleste ved hvad en PCR-test er.

cphnano har i corona-året lukket en stor aftale med VWR, som er den største laboratoriedistributør på markedet, hvilken de er blevet teknologipartnere med. Deres aftale er for nuværende gældende i Europa. Men de forventer at komme ind i USA på et senere tidspunkt.

cphnano har valgt at omprioritere deres produktlinjer og har sammen med VWR lavet et nyt white label-produkt, som de nu lancerer til deres kunder. Dette har betydet, at andre produkter er blevet nedprioriteret, for en tid.

Corona-året har dog også haft nogle udfordringer, da alt har taget længere tid. Dette gælder for leverandører, udvikling, person-kontakt og deslige. Firmaet oplevede det især med en investeringsrunde, der skulle have været gennemført i sommeren 2020, men blev udskudt og først gik igennem januar 2021 med en udenlandsk investor der blandt andet sprang fra.

cphnano ser den digitale omstilling, som det mest spændende, der er kommet til i 2020. Noget som “vi som samfund har snakket om i 15 år, men har klaret på 3 uger”, afslutter Emil Højlund-Nielsen, virksomhedens stifter og direktør.

 

Læs flere historier fra artikel-serien: “VORES CORONA-ÅR”