Børsnoteringer

Vi forbinder startups og kvalificerede investorer på rejsen mod en børsnotering

 

 

 

 

NYT KURSUS

3 intense sessioner sammen med Danmarks førende IPO-eksperter

Overvejer i om vækstbørsen er den rette vej frem? Bliv klar eller afklaret og styrk jeres investeringscase med et konkret kvalitetsstempel fra vores læringsprogram. Aldrig har der været større efterspørgsel på IPO-kompetencer i blandt ejerkredse og bestyrelser. Bliv den de andre spørger til råds.

 

Læs mere


 

HYDRACT A/S - Nyemission

 

”Keystones var vores første webinar i forbindelse med vores børsnotering. De tog godt imod os og gav os følelsen af seriøsitet og professionalisme. Netværk som Keystones er et vigtigt element i børsnoteringen på Nasdaq First North Growth Market. Keystones er blandt de bedste i markedet og medlemmerne gjorde en seriøs og god indsats med gode relevante spørgsmål!”

– CFO, Morten Lindberg


“BactiQuant kan på det varmeste anbefale et samarbejde med Keystones til nye IPO-kandidater. Man er i sikre og kompetente hænder hos Keystones. Medlemmerne er engagerede, spørgelystne og klar til at rykke på en god investeringsmulighed.”

– CEO, Morten Miller

“Keystones netværket er en fantastisk platform for kontakt til relevante investorer til tegning i forbindelse med børsintroduktioner. Vi var meget tilfredse med de velbesøgte og veltilrettelagte webinarer og den store interesse, som deltagerne viste.”

– CEO, Thomas Ledebourg

“Folkene fra Keystones på DTU er formentlig det mest professionelle set-up i DK med henblik på at tilbyde business angels indsigt i dealflow samt investeringsmuligheder indenfor tekniske start-/ og scale-ups.”

– CEO, Michael Stadi

 

“Jan og de andre fra Keystones har hjulpet Shape Robotics på hele rejsen fra vi deltog i Danish Tech Challenge, til vi fik vores første investering og nu hvor vi har gennemført vores IPO på Nasdaq First North. Keystones spiller en meget vigtig rolle i DTU økosystemet som brobygger mellem virksomheder og investorer.”

– CEO, David Johan Christensen

“Det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Keystones, som fra første færd har udvist stort engagement og entusiasme omkring vores case. Navnlig var jeg glad for investormøderne, som Keystones arrangerede, og hvor mange dygtige og kompetence medlemmer af netværket deltog. Et stort tak skal lyde herfra!”

– CEO, Kasper Tidemann

 

“Holdet fra Keystones gjorde et stærkt og professionelt indtryk som en stærk samarbejdspartner i processen op til IPO. Deres platform fungerede som et velplaceret udstillingsvindue for vores case i en velbesøgt handelsgade, hvilket leverede optimale forhold både for os og for interesserede investorer. En varm anbefaling herfra.”

– CEO, Kjartan Jensen


Bliv den næste børsnotering vi præsenterer for +500 kvalificerede investorer

Byg flere værdifulde investor relationer og øg chancerne for en succesfuld notering

1. Case-gennemgang

Vi gennemgår casen og afstemmer forventninger til kommunikation og eksponering i tæt samarbejde med virksomheden og/eller rådgivere (Certified Advisor).

2. Invitation

Vi hjælper med at udfærdige og udsende en skarp medlemsinvitation til et eller flere investormøder, hvor din virksomhed er hovedpunktet på dagsordenen.

3. Investormøde

Vi faciliterer et eller flere investormøder – fysisk eller online, holder styr på tilmeldinger, check-in og opfølgninger.Hør mere om hvordan vi hjælper med tidlig investering i børsnoteringer

Vi henvender os til både rådgivere, startups og investorer

Kenneth Larsen
CEO, Keystones

kl@keystones.dk
Tlf. 24 25 17 44

Hvorfor boomer vækstbørsen?

Case: FOM Technologies

Et yderst vellykket DTU-spinout som allerede sælger deres revolutionerende overflade-teknologi til verdens førende forskningsinstitutioner og corporates. Se CEO Michael Stadi’s præsentation af FOM Technology og se interviews med Jeppe Øvlesen, Synact Pharma og Daniel Lux, Seluxit, John Stihøj, Aktieinfo og John Norden, Norden CEF.

 

Hvordan spotter vi de nye vindere?

Case: Monsenso

Monsensos mobile healthtech-platform forbinder psykisk lidende med behandlere og har nået en millionomsætning på tværs af 9 lande. Deres runde blev overtegnet med 238% eller 27 mio. kr. Gense deres præsentation og hør samtidig aktie-analytikerens tanker om vindere og tabere på vækstbørsen.
s

 

 

 

 


Tidlig børsmodning og adgang til børsnoteringer


Hvordan får medlemmer af Keystones tidlig adgang til børsnoteringer?

Keystones samarbejder med de førende aktører på IPO-markedet. Medlemmer modtager løbende IPO-cases fra certified advisors, virksomhedsejere og rådgivere, længe før virksomhederne går på børsen. Vores medlemskreds ejer desuden en voksende portefølje af virksomheder, hvor afkastet ønskes realiseret indenfor en overskuelig fremtid – gerne via børsnotering. Hos Keystones er børsmodning og børsnotering én af nøglerne til succes. Vi glæder os til at introducere den næste børsnotering i rækken.

Hvorfor satse på børsnoteringer?

Interessen for børsnoteringer af startups på f.eks. First North er stigende og tendensen har været selvforstærkende. Nedenfor er listet en række årsager til, at både iværksættere og investorer satser på børsnoteringer.

Fordele for pre-IPO investorer:

 • Afkastene fra børsnoteringer på First North har i 2020 været markant højere end på hovedmarkederne
 • Relativt høj ejerandel, når der investeres i startups og scaleups på vej mod børsnotering
 • Hurtigere exit-mulighed vs. traditionel langsigtet opkøb
 • Markant forhøjet værdiansættelse / afkast
 • Højere due diligence og dokumentationskrav
 • Højere krav til juridisk struktur og ledelsen

10 grunde til at startups fordobler valuation, når de kommer på børsen

Fordele for startups, som overvejer børsnotering:

 • Dit ejerskab udvandes mindre i forhold til f.eks. venture kapital
 • Du behøver ikke rykke til udlandet for at få succes
 • Lavere noteringskrav på First North
 • Branding og visibilitet
 • Opkøb og fusioner
 • Delvist frasalg
 • Fremtidig kapital-tilførsel
 • Fastholdelse af kontrol
 • Incitamentordninger
 • Forhøjet kapitalindskud
 • Stor sikkerhed for kapital
 • Ingen forhandling med investorer

Interview: 3 grunde til at vi valgte børsnotering

Sådan sætter du kursen på din IPO

Hvilken børs skal jeg vælge?

I Danmark står valget primært mellem Nasdaq First North og Spotlight Markets. Nasdaq First North stiller krav om, at du skal have en certified advisor og Nasdaq er mere end dobbelt så dyr og krævende som en notering på Spotlight Markets. Dette presser ofte kapitalbehov, valuations og vækstløfter ud af proportioner og skævvrider incitamenterne. Til gengæld har Nasdaq et stærkt internationalt brand, mere prestige og stigende likviditet.

Hvem foretager børsnoteringer og hvem skal jeg vælge?

For at blive noteret på Nasdaq First North skal du have tilknyttet en Certified Advisor. I Danmark er der foreløbigt 9 godkendte Certified Advisors, som du kan vælge imellem:

 • Norden CEF
 • Grant Thornton
 • Kapital Partner
 • Tofte & Company
 • BDO
 • Keswick Global
 • Baker Tilly Corporate F
 • Västra Hamnen Corporate F.
 • TDI

Valg af rådgiver kan vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Hvilken forretningsmodel har rådgiveren? Hvor høj er kommissionen og kan den brydes ned i konkrete ydelser?
 • Hvad siger de børsnoterede virksomheder om deres certified advisor?
 • Hvilke aktører samarbejder de med?
 • Hvor mange noteringer har rådgiveren tidligere lavet?
 • Hvad er rådgiverens holdninger/metoder til værdiansættelse?
 • Hvad er rådgiverens selektionskriterier? Forholder de sig reelt kritisk til casens modenhed?
 • Har rådgiveren en positiv/negativ noteringshistorik? Har de formået at skabe afkast til investorerne?

Hjælper Keystones med alle typer børsnoteringer?

Nej. Keystones forholder sig kritisk til alle børsnoteringer og investerer primært i startup- og vækststadiet. Netværket består af erfarne, kvalificerede og risikovillige early stage investorer, som er villige til at gå ind tidligt i virksomheders livscyklus. Derfor er virksomheder med høj modenhed, høje kapitalbehov og valuations ikke målgruppen. Vores fokus er primært noteringer på Spotlight og First North (evt. First North Premier).

Lær mere om børsnoteringer

Stiger kursen altid første handelsdag? Kan man forudse S-kurven? Hvor meget spekuleres der i selskabsmeddelelser? Må aktionærerne bidrage til de gode nyheder? Hvor langt skal kursen ned, når den siver? Få svarene.

5 skarpe om årets First North-noteringer: S-kurven og andre spændende tendenser

Hvor højt er afkastet af investeringer i børsnoteringer? Hvordan klarer de nye aktier sig på First North Copenhagen i forhold til det generelle aktiemarked? Hvor meget kapital kan virksomheder rejse via en børsnotering på First North? Få svarene.

5 ting du bør vide om børsnoteringer på First North

Kan en hvilken som helst ny virksomhed blive børsnoteret på First North Copenhagen? Hvilke foranstaltninger sikrer kvaliteten af virksomhederne? Hvordan slipper de igennem nåleøjet?

Fuldt blus under børsnoteringer: Sådan skal 5 filtre holde luften ren på First North