Deres nye konsol lader børn interagere med mobile spil via fysiske bevægelser – gerne ude i det fri. Selvom de stadig er i gang med at søge patent, så gik der ikke lang tid, før investorer fra Keystones og Vækstfonden lagde billet ind.

 

Det gik hurtigt fra UDU første gang var inde på Keystones’ hjemmeside til pengene fra investeringen stod på virksomhedens konto. Spilvirksomheden skriver sig ind blandt de hidtil hurtigst lukkede investeringsrunder i Keystones’ historie.

“Forløbet har været spændende og mega lærerigt. Vi har mødt super kompetente og dygtige investorer gennem Keystones-netværket, og vi glæder os til at arbejde sammen med dem,” siger Asbjørn Høj Christensen, CEO og co-founder af UDU.

Men det var også nødvendigt, at investeringen hurtigt gik igennem, fortæller Asbjørn. For hvis virksomheden også skulle nå at søge et matchinglån hos Vækstfonden, skulle det gå stærkt.

“Søndag den 30. maj skrev vi under på investeringen og dagen efter stod pengene på vores konto. Først derefter kunne vi indsende ansøgning til Vækstfonden, som der var deadline på samme dag,” siger Asbjørn, som er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og har erfaring fra Lego.

Lånet fra Vækstfonden gjorde, at UDU i alt ramte en kapitalindsprøjtning på 3,5 mio. kroner.

Mobilspillene rykker ud i naturen

UDU blev stiftet i 2019 på en ambition om at gøre børn mere aktive. Derfor har UDU skabt verdens første motion controller til smartphones og tablets. Deres konsol, som lige nu er i gang med blive patenteret, lader børn interagere med mobile spil via fysiske bevægelser. Samtidig kan de udleve deres gaming-oplevelser udenfor i naturen.

“Vi giver brugerne mulighed for at tage spillet, og dermed også eventyret, med alle steder. Man er altså ikke begrænset til at sidde indenfor,” siger Asbjørn.

 

Lancering inden årets udgang

UDU lancerer deres konsol og medfølgende spil i slutningen af året, og det er netop denne store lancering, som en del af investeringen skal bruges på.

“Vi skal både bruge investeringen til at påbegynde en masseproduktion, lancere produktet i det internationale marked og skalere virksomheden,” siger Asbjørn.

Udover Asbjørn Høj Christensen er UDU stiftet af en serieiværksætter fra VR gaming-industrien. Det hurtigtvoksende startup har i dag over 10 ansatte.

UDU var blandt de 20 udvalgte startups i Danish Tech Challenge 2020 – Danmarks største hardward-accelerator.

 

Overvejer du også at investere i startups?
Læs om medlemskab af Keystones her