12 startups hvor du kan gøre en forskel

12 startups hvor du kan gøre en forskel

Flere af denne måneds cases arbejder for verdensmålene, klimaet, miljøet og det, der skaber “impact”. De søger entreprenante ildsjæle til ledelse eller ejerkreds og er nedenfor serveret i kort og anonym indpakning. Vil du vide mere, så bliv medlem eller gæst og mød dem alle. Bliv medlem inden den næste intro for nye medlemmer. Læs mere


MILJØTEKNOLOGI

Optimér landbruget med smartere kunstvanding

Simpel og prismæssigt overkommeligt sensorsystem til præcisionsvanding af marker, der gør landmænd i tørkeramte lande i stand til at øge vandeffektivitet og udbytter. Ved at benytte virksomhedens jordsensorer kan landmændene øge deres udbytte med op til 30% og reducere vandforbruget med 20%.


TRANSPORT

Spar plads, penge og CO2 med intelligent pallestativ

Et patenteret danskudviklet transportsystem, som består af et fleksibelt og modulært designet pallestativ, som gør det nemt at dobbeltstable pallegods. Løsningen udnytter den tomme luft, der findes i mange godstransporter. Resultatet er en øget fyldningsgrad og dermed færre lastbiler på vejene. Det vil gøre transport- og logistikbranchen mere bæredygtig til gavn for kunder, transportører, samfundet og klimaet.


MILJØTEKNOLOGI

Bekæmp overforbrug af vand, energi og CO2

Batteridrevet fysisk enhed, der installeres i brusekabinen og guider/nudger brugeren til at tage kortere brusebade og derved spare vand, energi, CO2 udledning og penge. Samtidig opsamles og analyseres data gennem machine learning og kunstig intelligens.


DRONETECH

Effektivisér arealovervågning med soldrevne droner

En højteknologisk fastvinge drone med fuld automatiseret flyvning i op til 3,5 timer til effektiv landmåling. Traditionelle landmålere kan i løbet af en time opmåle omkring 100 punkter med en tidskrævende og manuel proces. Denne drone kan automatisk opmåle omkring 5 mio. punkter i løbet af en time. Der ses særlig store vækstmuligheder i dele af Afrika, hvor infrastruktur-udviklingen for alvor tager fart.


FØDEVARER

Forløs Afrikas eksportpotentiale inden for vanilje

Vaniljepriserne har været stærkt stigende som følge af klimaændringer og øget verdensmarkedsefterspørgsel. Det er svært at skaffe økologisk kvalitetsvanilje og det er vanskeligt for købere at sikre kvalitet og oprindelse. Dette danske startup har etableret egen vaniljefarm i Tanzania med fokus på kvalitet og økologi.


ENERGIFORSYNING

Sæt strøm til Afrika

Nattefotos af jorden set fra rummet vil afsløre, at store dele af verden stadig er dækket af mørke grundet manglende elnet – særligt i Afrika. Denne virksomhed har udviklet et bærbart genopladeligt batteri, der skal erstatte petroleumslampen i de hårdest ramte områder. En løsning, der kan give både lys over land og strøm til mobilen.


FØDEVARER

Optimér læskedrikken med sunde mælkesyrebakterier

Der er en global trend og stigende anerkendelse af fordelene ved gavnlige mælkesyrebakterier og deres positive effekt på livsstilssygdomme. Dermed også en stigende efterspørgsel. Nuværende produkter smager ofte ikke godt, er kedelige og usexede. Nu kan man få mælkesyrebakterier i velsmagende og cool brandet læskedrik. Udviklet i forskningssamarbejde med DTU.


PROPTECH

Forebyg vandrelaterede skader i bygningselementer

En IoT-løsning, der tillader realtidsovervågning af bygningselementer. Deres sensorer registrerer skader, når de opstår og sender alarmer til facilitetsadministratorer. Sensorerne installeres på få minutter på de kritiske områder og det er op til kunden at definere, hvor hyppigt man ønsker at modtage sundhedsrapporter. Løsningen reducerer dyr manuel kontrol og uheldige overraskelser.


TELE

Send telefonsælgeren videre til SaaS-system

Vælg hvornår du skal kontaktes af en telefonsælger, hvornår du skal gennemgå deres tilbud, og hvornår du skal tage skridtet til at handle. Telefonsælger sendes videre og opsummerer sit tilbud til et system, der genererer en daglig rapport til brugeren.


PETTECH

Digitalisér logbøger til hunde- og hestesport

Heste- og hundeejere planlægger og noterer hændelser flere forskellige steder så som kalendere, white boards, regneark mm. Det vanskeliggør overblik over planlægning og evaluering. Dette pettech-startup har derfor udviklet en webapp, der giver dyrlæger, trænere og lignende et fælles værktøj, der kan samle data, planlægning, målsætning og historik ét sted.


SPORT

Gør det muligt at dyrke alle sportsgrene med ét medlemskab

For et yderst beskedent månedligt abonnement kan sports- og oplevelsesglade danskere dyrke både svømning, badminton, yoga, mountainbike, tennis, klatring, squash og meget mere i de fleste danske byer. Platformen giver nem adgang til ca. 10.000 sportsaktiviteter.


SUNDHEDSTEKNOLOGI

Styrk virksomheders sundhed og produktivitet

En intuitiv sundhedsplatform, som fremtidens virksomheder kan implementere for at tage større medansvar for sine ansattes fysiske og mentale sundhed. Platformen tilbyder services inden for både personlig coaching, tracking, kost, rapportering, individuelle handlingsplaner og sammenkæder forebyggelse og behandling.

 

 

Få komplet indblik i alle cases
Læs om medlemskab her