100.000 job – tillykke til business angel økosystemet

100.000 job – tillykke til business angel økosystemet

Keystones-partner, Jan Rosenbom skriver som bemærkning til offentliggørelsen af Danmarks til dato største business angel analyse:

100.000 job i vækstvirksomheder! Hvilket fremragende champagne skulderklap til ALLE, der arbejder med startups, tech, innovation og early stage investering. En dugfrisk indikator på, at arbejdet nytter noget, foreligger nu sort på hvidt. Analysen fra Vækstfonden, DVCA, Danish Business Angels og Keystones viser, at 4.000 business angels står bag 100.000 job. Business angels er nogle af de tidlige investorer i startups og dermed en væsentlig indikator for økosystemets omfang.

Og det er blot ét segment i markedet for risikovillig kapital. Hvis vi tilføjer andre kapitalsegmenter såsom venture capital, innovationsmiljøer, crowdfunding, mini angels og ”blod, sved og tårer investorer” – og dertil lægger de virksomheder som finansierer sig via offentlige fonde og lånekapital – ja så taler vi om et solidt økosystem, der bidrager med rank ryg til det danske samfund.

Siden business angel begrebet begyndte at vinde indpas i Danmark for små 20 år siden, har det været vanskeligt at få ordentligt greb om størrelsen på segmentet, men det har vi nu efter en sejtrækker indsats over flere år. Nu har vi data, der inspirerer – og validerer effekten af hele den værdiskabende, men ofte usynlige indsats. Tillykke!

Jeg skiftede for 11 år siden fra corporate til startup økosystemet og har været involveret stort og småt i hundredevis af investorprocesser og også selv investeret i en række startups. Risikoen er tårnhøj og der er mange skibbrudne projekter undervejs, men det er en forrygende oplevelse, når det lykkes at få idéer, ildsjæle og kapital skruet rigtigt sammen, så verdensherredømmet kan jagtes. I svage øjeblikke på rejsen har jeg som mange andre overvejet, om startup-verdenen for alvor rykker noget i det store billede. Skulle vi ikke bare overlade det til de store corporates at bringe det danske samfund trygt videre? Niks, det skal vi ikke.

Læs artiklen i Berlingske Business her