6 investorer fra Keystones og DanBAN skyder 2 mio. svenske kroner i Estabild, som gør bygge-rapportering nemt og overskueligt. En workshop med byggebranchen gav ekstra blod på tanden.

 

Dansk proptech tiltrak sig over 170 mio. kr. investeringer i 2020 ifølge Proptech Danmark. Og Per Andersen har markeret sig som en aktiv drivkraft i branchen – både som netværker, medlem af Proptech Danmarks bestyrelse og som (lead) investor i 8 proptech-startups. Nu senest Estabild. Godt nok et selskab fra den anden side af Øresund – men det skulle ikke adskille investorerne og medstifteren Pablo Roldos:

“Working with Per Andersen, member and lead investor for both DanBAN and Keystones, has been fantastic. His background and deep understanding on the field that Estabild operates has been instrumental to secure this funding. We have been working alongside during the whole process which has been very professional and comprehensive at the same time. This has been beneficial for all sides and helped us form a strong investor-founder foundation moving forward”, udtaler Pablo Roldos.

 

Fik nok af at bruge oceaner af tid på simpel rapportering

Pablo Roldos er bosat i Sverige men er født i Californien. Han har gjort karriere i byggebranchen som teknisk rådgiver. Pablo kunne bruge mange timer om dagen på at udarbejde korrekt og tidssvarende rapportering til interessenter i et byggeprojekt. Den frustration inspirerede ham til at etablere Estabild sammen med to andre erfarne iværksættere. De søgte investorer i Danmark bl.a. fordi det danske marked er modent til at tage imod digitale produkter og de har derfor valgt Danmark, som et af deres fokuslande. Og til alt held havnede casen det helt rigtige sted. Et investormøde hos Proptech Danmark og Keystones gav pote.

 

Store aktører bider på krogen

Per Andersen er lead investor og har sammen med 5 andre investorer fra hhv. Keystones og DanBAN investeret 2 mio. svenske kroner i Estabild. Alle investorerne har interesse i byggeprojekter og vil bidrage med relevant netværk i Norden.

”Inden vi investerede i selskabet, så arrangerede vi en workshop med nogle udvalgte aktører i Danmark for at vurdere interessen. Det var en meget positiv workshop og efterfølgende er der igangsat en række pilotprojekter, bl.a. med en af Danmarks største asset managere”, udtaler Per Andersen.

Per Andersen har tidligere arbejdet med finansiel rådgivning og salg af udviklingsprojekter. Erfaringen herfra var, at opfølgning næsten altid skete i regneark og det var meget svært at få et overblik som rådgiver, investor, bank mv.

”Det er årsagen til, at jeg personligt synes, at deres software er meget interessant. Jeg er ikke stødt på nogle proptech-selskaber i Danmark eller i udlandet, der har et målrettet fokus på ejendomsbranchen med en real time rapportering, der er fleksibel og visuel,” udtaler Per Andersen.