Rekrutteringsappen Workee har netop landet millioninvestering fra Keystones-medlemmer samt et matching-lån fra Vækstfonden. Appen er målrettet servicebranchen, som er presset af krisen, men investorerne øjner et stort potentiale.

 

Da Workee lancerede sin rekrutteringsapp i Danmark for tre år siden, var det noget helt nyt, at man kunne rekruttere medarbejdere over mobilen herhjemme.

”I Skandinavien var der ikke nogen rekrutteringsapp målrettet servicebranchen. Derfor havde vi også kunder fra starten i 2017. Dengang var det en gratis markedsplads for at skabe volumen – det er først i år, vi er begyndt at tilbyde betalte abonnementer for virksomhederne,” fortæller Vera Reshetina, som er CEO og stifter af Workee.

Stifteren kommer oprindeligt fra Hviderusland men er bosat i Danmark i dag, hvor hun har stiftet virksomheden sammen med Evgenia Beraziuk.

Workee har bootstrappet sig til de første 1000 virksomhedskunder og 18.000 jobsøgere. Nu er de klar til at vokse særligt det kommercielle ben. Et vækstmål der skal løftes sammen med en række investorer fra Keystones og Michael Ritto, som i kombination med et business angel matching-lån fra Vækstfonden, netop har investeret 2,3 mio. kroner i virksomheden.

 

Har bootstrappet sig modne

Rekrutteringsteknologi og gig-økonomi er to stærke trends i tiden, som Workee taler direkte ind i. Appen er derfor også langt fra den eneste rekrutteringsplatform i markedet. Der er hård konkurrence, men Tommy Valther Hansen, der kommer fra en karriere som venturekapitalist og er investor og bestyrelsesformand i Workee, ser potentialet.

”Jeg har set mange investeringsmuligheder over tid, og jeg ved også, hvor svært det at vurdere, hvad der kan lykkes. Men den her måde at søge job indenfor servicefagene er en stærk trend i USA, mens det er relativt uopdyrket i Danmark,” siger Tommy Valther Hansen.

Samtidig er han imponeret af teamet bag Workee, som har rykket appen til et modent stadie uden mange ressourcer.

”Mange af de virksomheder, vi møder i Keystones, er meget tidlige. Det er Workee som sådan også, men de har et produkt, som er oppe at køre, de har tusindvis af brugere og omkring 1000 virksomheder som har signet op. Kombineret med, at teamet er serie-entreprenører, samspillet og har lavet succesfulde startups før gjorde, at jeg fattede interesse, og derfra har vi ikke set os tilbage,” siger han.

 

Forventer nordisk ekspansion

Efter fire år uden investorer var Workee i starten af året klar til at få nye kræfter og frisk kapital ombord. Alligevel overraskede det stifteren, hvor hurtigt det gik med at rejse penge – særligt når man tager pandemien med i ligningen.

”Vi kontaktede Keystones i starten af marts, så det var lige i midten af corona-krisen, og fordi vi arbejder meget med restauranter og hoteller forventede vi ikke, at det ville blive let at rejse penge. Så jeg er overrasket over, at det gik så hurtigt – at der kan ske så meget under en lockdown,” siger Vera Reshetina,

Produktet er allerede udviklet, så kapital skal første og fremmest bruges til at fintune og videreudvikle premium-modellen og markedsføre løsningen. Også udenfor landets grænser.

”Det er mange muligheder i Skandinavien. Lige nu er alle vores 1000 kunder og 18.000 ansøgere i Danmark, men vi planlægger at udvide til Sverige og Norge lidt senere. Vi føler os ret komfortable med produktet, og med investeringen kan vi vokse meget hurtigere,” siger Vera Reshetina.