15 måneder fra idé til virksomhed med store banker som partnere, etablering af kundesamarbejder i den helt tunge vægtklasse og tiltrækning af investorer. Dette er drømmen for de fleste i startupsfæren. For Mazepay er det blevet virkelighed. Idemanden og Keystones-investoren, der spottede ham, fortæller om rejsen.

 

1. Idé blev født af dyb indsigt og stor frustration

Store virksomheder i Enterprise segmentet er dygtige til at foretage strategiske indkøb, mens det halter gevaldigt med de ikke-strategiske indkøb. Det har Mazepays founders oplevet på egen krop i virksomheder som f.eks. IBM og Nets. De ikke-strategiske indkøb er hver især meget mindre, der er til gengæld titusindvis af dem og de ender med at lægge beslag på uforholdsmæssigt mange ressourcer.

 

Idéen til en løsning, som binder Enterprise kunders indkøb og deres mange leverandører sammen, var født. En løsning, som verificerer at hver enkelt leverandør er i compliance, som simplificerer indkøbsprocesserne for virksomhederne, og som garanterer en enkel, sikker, hurtigere og risikofri betaling og opfølgning. En løsning i form af en webbaseret platform (SaaS), som både kunder og leverandører nemt kan benytte uden at skulle implementere endnu et nyt it-system.

 

2. Løsning blev skåret til i dialog med stakeholders

Mazepays founders’ næste skridt var derfor at validere idéen med en grundig analyse af denne type indkøb sammen med eksterne indkøbskonsulenter og CFO/CPOs fra en række Enterprise virksomheder i ind- og udland. Analysen afdækkede i alt 26 ”pains” indenfor procurement af varierende styrke, og efter en prioriteringsrunde stod man tilbage med de 6 væsentligste pains – og Mazepay byggede herefter en SaaS-platform der kan løse problemerne.

 

3. ”Stakeholders hos vores partnere kunne se potentialet i Mazepay-løsningen fra dag 1”

Mazepay ser bankerne som naturlige partnere og en ekstremt vigtig salgskanal pga. bankernes stærke relationer til Enterprise virksomheder, og man fik tidligt bl.a. Nordea og SEB som de første partnere. Det var foundernes mange relationer samt ikke mindst det store økonomiske potentiale for begge parter, som banede vejen for de vigtige partnerskaber.

 

4. Samarbejde med investorer, som har relevante erfaringer og kan åbne døre

Netværk og relationer har været afgørende for, at Mazepay er kommet så langt på så kort tid. Den tilgang har også kendetegnet foundernes valg af investorer:
”Vi lagde under vores funding-runde stor vægt på, at man foruden kapital skulle tilføre kompetencer til vores advisory board og bestyrelse, fortæller Søren Aabel Hammer, CEO i Mazepay.
Mazepays funding-runde i sommeren 2019 resulterede i 9 nye erfarne investorer, herunder flere Keystones-medlemmer, hvor Jørgen A. Horwitz (tidl. bl.a. Finansrådet) efterfølgende er valgt som formand og Keld Sørensen (tidl. bl.a. CFO i Flügger) som næstformand.

 

”Vores nye bestyrelse og advisory board arbejder allerede aktivt for Mazepay og åbner døre takket være deres stærke relationer og kompetencer inden for samarbejde med banker, indkøb, økonomi, AI & Big data, jura, betalingssystemer og Enterprise sales, uddyber Søren.

 

5. Fremtiden

Mazepay har ikke tænkt sig at lette foden fra speederen! Der skal indgås samarbejde med flere partnere, etableres direkte kontakt til flere virksomheder og så skal Mazepays platform videreudvikles, så den tilbyder endnu flere funktioner til såvel kunder som leverandører. Geografisk startede Mazepay med Norden – nu kommer Europa med Tyskland og England som de første lande og herefter resten af verden.

 

6.Lead-investor: ”Professionelt samarbejde med founders om processen”

Keystones-medlemmet Henrik Ibsen har været med på en stor del af Mazepays’ hidtidige rejse, først som finansiel rådgiver og senest også som lead-investoren, der fik investeringsrunden til at ske. Henrik har gennem årene været involveret i en del startups i forskellige brancher. Graden af hans involvering varierer fra aktiv involvering i driften, over rådgivning og deltagelse i advisory board og bestyrelse, til helt passiv investering. Han holder især af den aktive rolle:
”Det er sjovt og givende at være tæt på og være med til at påvirke udviklingen af virksomheden, for mit vedkommende ofte fokuseret på netværk, investor præsentationer, governance, administrative og regnskabsmæssige processer”

fortæller han og tilføjer:

”Som investor skal man være indstillet på, at det sjove hurtigt kan afløses af det nødvendige, hvor ærmerne må smøges ekstra op for at hjælpe virksomheden på rette vej.”

I Mazepay har Henrik været glad for sit tætte samarbejde med det erfarne founder-team og den efterfølgende proces:

”Det er en fornøjelse at have et så godt og professionelt samarbejde med de tre founders af Mazepay om processen, og at så mange stærke profiler i Keystones-netværket har haft lyst til at komme med på rejsen”.