Et par rutinerede medlemmer høster gevinsten af en investering i et healthtech-startup, som lige er blevet solgt til Cambio Healthcare Systems. Investeringen bestod udelukkende af timer til “nedsatte priser” mod en upside, hvis det lykkedes at sælge virksomheden indenfor en bestemt tidsramme.

 

Medlemmerne blev inviteret ind til at deltage i et nyetableret “Strategic Advisory Board” (SAB) i 2018. Formålet var at klargøre Daintel til enten at exite eller skalere selvstændigt med tilførsel af ny kapital. Daintel var et lovende dansk healthtech-startup, som efter en stærk omstrukturering i 2014 var klar til at skalere op igen. Virksomheden har udviklet en prisbelønnet IT-løsning til bl.a. patientovervågning på intensivafdelinger og operationsstuer samt en helt ny patientdata-opsamlingsplatform, der skal opsamle data fra medico-udstyr på tværs af hospitaler.

– I 2018 besluttede vi i bestyrelsen, at vi nu var klar til et nyt skaleringsforsøg for Daintel. Vi fik bekræftet, at vores produkter var blandt de bedste i markedet kva de mange priser, vi høstede undervejs. Men vi manglede den reelle og relevante kommercielle og strategiske indsigt i det meget kompetitive marked for sundheds-it. Så i stedet for at hoppe ind og ansætte en ny kommerciel direktør, så etablerede vi en SAB, hvor 3 mellemmer af Keystones var blandt de 4 i boardet. Vi byggede strategien op, endte med at ansætte 2 meget stærke kommericelle profiler i selskabet og resten af historien er nu kendt, siger Patrick Hulsen som er medlem af Keystones, medstifter og tidligere CEO af Daintel.

Med mange vundne udbud, 15 medarbejdere og en sund økonomi indledte Daintel-stifteren, Patrick Hulsen en salgsmodningsproces sammen med to andre virksomhedsbyggere fra Keystones hhv. Poul Bærentsen (tidligere ATEA-direktør) og Charlotte Bruun Piester og to andre stærke profiler. Knap et år senere lykkedes missionen.

Sådan opnår du afkast på startup investering

Se Keystones’ seneste webinar om emnet her


“Alt vi investerede var timer”

I investorkredse bliver ordet “exit” typisk forbundet med køb og salg af kapitalandele i et startup. Men Daintel er et sjældent set eksempel på, at investorer også kan få del i et exit uden nødvendigvis at skulle investere penge eller tage medejerskab.

Poul Bærentsen er medlem af Keystones og valgte efter en længere direktør-karriere i IT-koncernen ATEA at kaste sin kærlighed på startups. Daintel var blandt de heldige, selvom investeringen udelukkende bestod af hans værdifulde tid.

– Jeg har haft fornøjelsen af, at være med på Daintel’s rejse til exit. Patrick var allerede gået i gang med rekrutteringsprocessen til hans kommende Strategiske Advisory Board – men efter en længere dialog tilbød han mig at være med. Vores mål var at transformere Daintel fra at være produktorienteret til at være mere markedsorienteret. Exit eller ej, vi skulle sikre Daintel den konmmercielle success den fortjente. Når strategien var på plads og de første kommercielle resultater blev realiseret, viste det sig, at exit var den bedste måde at skalere virksomheden videre, udtaler Poul Bærentsen.