Artikler om investering i startups

Top 8 mest populære artikler om startup investering fra Keystones

Gennem årene har vi gjort os mange praktiske erfaringer med investering i startups. I redaktionen har vi haft travlt med at nedfælde så meget som muligt på skrift; bedste erfaringer, råd, vejledninger og analyser. Det er flittigt blevet klikket, liket, delt, citeret og kopieret og skriveriet er langt fra færdigt. Her er de 8 artikler, der indtil videre har mødt størst interesse på internettet.

 

1. Løvens Hule læring nr. 1: Værdisæt virksomheden smart

Læsetid: 2,5 min

I Keystones er vi store fans af DR’s iværksætterprogram “Løvens Hule”. Efter at have fulgt med i flere sæsoner må læring nr. 1 være, at man som iværksætter skal have godt styr på prisen på virksomheden – ”værdisætningen” – før man beder om penge fra private investorer. Adskillige iværksættere i Løvens Hule beder f.eks. om 1 million kroner for 10% ejerandel af virksomheden, hvilket værdisætter virksomheden til 10 mio. kr. Dejligt runde tal, men hvis produktet ikke er helt færdigt, omsætningen endnu ikke er begyndt at drible ind og teamet er skrøbeligt, så er det meget svært at lande investeringen til en høj værdisætning.

2. 10 råd om investering i startups

Læsetid: 7,0 min.

Overvejer du at investere i startups? Keystones har siden årtusindeskiftet arbejdet professionelt med investeringer i startups og samlet et unikt sæt erfaringer gennem to økonomiske kriser og med ansvar for Danmarks største investornetværk. Al denne erfaring er her kogt ned til 10 konkrete råd til dig, som også vil i gang med at investere i startups.

3. Business angels – alt hvad du behøver at vide om engleinvestorer i Danmark

Læsetid: 9,5 min.

Hvad er en business angel? Hvilken baggrund har de? Hvor meget investerer de, hvad investerer de i og hvorfor kaldes de egentlig for “engle”? Keystones har arbejdet professionelt med business angels i Danmark siden årtusindeskiftet. Få eksperternes svar set inde fra her.

4. Property tech boomer: Her er 12 danske proptech-startups, du bør kende

Læsetid: 5,5 min.

Teknologi til bygge- og ejendomssektoren (proptech) blomstrer på verdensplan, særligt i Tyskland. Trenden og selve begrebet proptech har endnu ikke manifesteret sig i Danmark, hvor flere startups kæmper med en konservativ og konkursramt sektor. En ny PwC-undersøgelse advarer derfor om risiko for tabt konkurrenceevne. Vi har listet nogle eksempler på danske proptech-startups, som både er “distrupters” og “enablers”. Hvem har vi overset?

5. Sådan kan du investere i startups: 11 tips til at finde de uslebne diamanter før de andre

Læsetid: 5,5 min.

Er der en hovedåre for startups i Danmark? Nej. Investering i startups er langt fra som på børsen, hvor man nemt kan udforske og investere i alt fra aktier til råolie via f.eks. Nordnet eller din bank. Så hvor går man hen, hvis man vil investere i startups? Danmark har ingen markedspladser for startup-investeringer, som vi kender det fra udlandet, hvor f.eks. equity crowdfunding platforme som Seedrs, Invesdor, FundedByMe, Syndicate Room, Crowdcube og mange flere giver private adgang til en understrøm af iværksætteri.

6. Guide til dit advisory board

Læsetid: 2,5 min.

Ekstern sparring er essentiel, når der skal træffes store beslutninger i en virksomhed. I virksomheder, der enten ikke er store nok eller er klar til en bestyrelse, er et advisory board ofte en god idé. Med et advisory board får du nemlig mulighed for at samle en håndfuld virksomhedsbyggere, der kan rådgive dig om de ting, du måske ikke er helt skarp på selv, men som de har års erfaring med. Derudover slipper du for de juridiske spidsfindigheder, som der følger med en bestyrelse.

7. Sådan værdiansætter du dit startup

Læsetid: 2,0 min.

Værdiansættelse af opstartsvirksomheder er en vanskelig og i nogens øjne en håbløs disciplin. Ikke desto mindre har spørgsmålet om værdi det ofte med at vende tilbage og vores undersøgelser viser, at uenighed om værdisætning er den største investeringshindring og deal breaker for mange investorer.

8. Hvordan bliver du klar til springet fra lønmodtager til selvstændig konsulent?

Læsetid: 3,0 min.

Medlemsportræt af Anders Juel Rasmussen, der i 2017 fik foden under eget bord i Fortysome Agency.

 

Vær med til at bygge danske vækstvirksomheder
Læs om medlemskab her