Ofte stillede spørgsmål


Hvor kan jeg finde juridiske dokumenter?

Keystones rådgiver ikke om juridiske dokumenter. Der vil vi i stedet henvise til egen advokat, advokatmedlemmer af Keystones eller de etablerede udbydere af juridiske dokumenter, som listet nedenfor:

Udbydere af juridiske dokumenter:
Mange af dokumenterne kan hentes gratis eller fra 500 kr. via ovennævnte hjemmesider.

Spørg medlemmerne:

Du er helt sikkert ikke den eneste i netværket, som før eller senere behøver juridisk sparring og andres erfaringer på området. En mulighed er derfor at bruge Keystones' medlemsgruppe på LinkedIn. Vi har flere gode advokater og investorer i netværket, som er på vej ind i eller ud på den anden side af diverse aftale-processer, og kan dele friske erfaringer. Gå til LinkedIn-gruppen her (kræver medlemskab af Keystones)

Hvem er medlemmerne? Hvem er det typiske gennemsnitsmedlem?

Medlemmer af Keystones består af kommercielle ildsjæle, investorer, serie-iværksættere og erhvervsledere, som brænder for iværksætteri. Vi kalder dem "virksomhedsbyggere". Udover Danmark består medlemskredsen også af medlemmer fra alle verdens hjørner: Syd- og Nordamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien. Gennemsnitsmedlemmet er en mand i alderen +40, som over årene har oparbejdet en tidsmæssig, erfaringsmæssig og økonomisk overkapacitet, som han gerne ser udnyttet på områder, hvor der er betydelig underkapacitet og hvor han kan gøre en mærkbar forskel. Han er en erfaren leder og har arbejdet med forretningsudvikling, markedsføring, salg og internationalisering i mange år. Han har beskæftiget sig i velrenomerede rådgivningshuse, C20-selskaber, globale koncerner, SMV'er og/eller som succesfuld iværksætter og repræsenterer stort set alle sektorer. Han har selv prøvet at løbe risici med både succesfulde og fejlslagne projekter og er drevet af en passion for vækst, forandring og nyskabelser i verden. Læs portrætter af medlemmerne via vores blog her: keystones.dk/blog

Hvad er “ugens case”?

Ugens case er typisk den virksomhed, der med ugentlige mellemrum præsenteres for medlemmerne via mail og invitation til fysisk pitch. Ugens case skal sjældent dele opmærksomheden med andre virksomheder og derfor forventes chancerne for et match at være større. Virksomheden har typisk været igennem en screening og indledende workshop og kvalificering af f.eks. værdiansættelse, forretningsmodel, kompetencebehov mv. Tilmed har virksomheden fået detaljerede indspark til præsentationsmateriale samt pitch-træning forinden selve præsentation og case-arbejde med medlemmerne. Samlet set bliver der allokeret flere ressourcer fra netværket til ugens case i sammenligning med øvrig case-formidling i netværket.

Hvordan er indmeldingsproceduren?

   Indmelding hos Keystones foregår over 4 simple trin:

  1. Registrér personlige oplysninger og interesser via Keystones’ online medlemsformular
  2. Medlemskab kan gøres fuldgyldigt ved online betaling med betalingskort straks efter medlemsformularen er udfyldt. Betaling kan også foregå senere ved bankoverførsel efter modtagelse af faktura.
  3. Review af din profil og baggrund
  4. Evt. interview med Keystones for et nærmere kendskab til dig og dine bevægegrunde samt afstemning af gensidige forventninger
  5. Optagelse - du modtager bekræftelsesbrev med praktisk info, kontingentopkrævning og invitation til de første møder mm.

Hvad er forskellen på at være medlem af LinkedIn-gruppen og jeres betalingsnetværk?

Kun medlemmer af betalingsnetværket, modtager ”ugens case” pr. mail, adgang til de ugentlige case-præsentationer hos Keystones, online case-oversigt og rådgivning i deal making processen. Medlemmer af LinkedIn-gruppen får kun mulighed for at se opslag på LinkedIn med anonymiserede case-beskrivelser.

Hvilken type virksomheder præsenterer i oftest?

Virksomhederne er fagligt lige så forskelligartede som medlemmerne. Der er ikke et fast branchefokus eller en kvote for hvor mange virksomheder pr. branche, der skal være repræsenteret i løbet af et år. Keystones ser i højere grad på trends, tendenser og vækstmuligheder frem for specifikke sektorer. Stadiemæssigt er virksomhederne typisk på vej ind i deres kommercielle fase. De har proof-of-concept og har måske tjent deres første penge eller registreret et kritisk antal brugere. De kan repræsentere stort set alle typer sektorer men de skal gerne være teknologistærke, innovative og bygge på et skalérbart forretningsgrundlag.

Hvorfor skal jeg betale, hvis jeg vil tilbyde min tid frivilligt?

Keystones netværket er drevet af et professionel sekretariat med mere end 10 års erfaring med opbygning og drift af f.eks. de danske business angel netværk. Keystones er ikke offentligt støttet eller reklamefinansieret. Gennem årene har vi erfaret, at det ideelle engagement fra medlemmerne såvel som sekretariatet, opnås gennem et årligt ”proof-of-commitment” i form af et medlemskontingent, der fremmer seriøsiteten blandt medlemmerne og sikrer at der arbejdes under professionelle rammer og et sundt økonomisk grundlag. Spørgsmålet om hvad der motiverer et medlemskab og om hvorvidt man ønsker at tilbyde sin tid frivilligt eller mod en eller anden form for afkast; socialt, økonomisk, lærings- eller underholdningsmæssigt mv. er en sag for det enkelte medlem.

Jeg er iværksætter på sidelinjen. Kan jeg også introducere mit startup for netværket, hvis jeg bliver medlem?

Ja – vores medlemmers egne virksomheder har høj prioritet i udvælgelsen af de cases, vi introducerer for netværket. Er du selv involveret i en virksomhed, som du vil introducere, så har du den dobbelt medlemsfordel, at du både får adgang til vores møder og deal flow og samtidig får adgang til at pitche for medlemmerne under visse betingelser.

Skal man være investor? Behøver man at investere penge?

Nej – men du skal være virksomhedsbygger. Netværket er som udgangspunkt åbent for alle. Med du får mest værdi for dine medlemspenge, hvis du kan investere tid, netværk og/eller kompetencer af værdi for startups og vækstvirksomheder. Det en fordel men ikke et krav, hvis du har mulighed for også at investere penge i virksomhederne.

Afholder i også medlemsmøder i Jylland?

Ja - netværket har hovedsæde på Scion DTU men forgrener sig med aktiviteter i hele Danmark i takt med at netværket vokser og flere medlemmer kommer til fra forskellige egne af Danmark. Derfor planlægger vi også aktiviteter, der hvor vores medlemmer befinder sig og der er stigende medlemstilgang uden for Sjælland.

Har du spørgsmål til medlemskab?

Frederik Ploug Søgaard
28231523
fps@keystones.dk