Når man vover pelsen på helt nye græsgange

Når man vover pelsen på helt nye græsgange

CASE STORY: Tjenestetorvet har været “Ugens case” hos Keystones og har præsenteret for medlemmerne for at finde nye partnere.

En af nordens førende sammenligningsportaler, Tjenestetorvet.dk, stod over for en turn-around, nye vækstplaner og hård konkurrence fra rivaliserende udbydere. Det afholdt ikke to ildsjæle fra Keystones-netværket fra at tage udfordringen op som nye medejere af Tjenestetorvet.dk. Michael Vegh og Torben Schmock har flere års erfaringer med ledelse, forretningsudvikling, opstart og salg af virksomheder, men hvad angår portaløkonomien, har de vovet sig ind på ukendt territorium.


Derfor tog vi springet

Selvom at der findes et hav af forskellige online og digitale sammenligningssider, så har virksomhedsbyggerne ikke været i tvivl om, at der er en fremtid i Tjenestetorvet.

Jeg gik med i Tjenestetorvet, fordi det er en virksomhed, der har vist sit potentiale i Norge til at blive markedsleder og som derfor besidder de kompetencer, der skal til. Tjenestetorvet har selv udviklet hele sin IT-platform og er netop ved at introducere en endnu mere avanceret platform til både Danmark og Norge”, fortæller Michael Vegh. Torben Schmock fortæller om sit udgangspunkt: ”Jeg havde over et stykke tid søgt en ny erhvervsmæssig rejse, hvor jeg som medejer kunne være en aktiv del af opbygning eller videreudvikling af en virksomhed. Via Keystones blev jeg introduceret til Tjenestetorvet.dk, som søgte partnere til at tage virksomheden til næste niveau.”

Første skridt på rejsen

De to nye medejere har erfaret, at processen med at få lavet en ordentlig aftale og komme i arbejdstøjet varer længere tid end forventet.

Som altid tager tingene længere tid end beregnet. Første skridt var at blive enige om de generelle kommercielle betingelser. Det tog naturligvis sin tid. Derefter krævede gode og fornuftige argumenter fra vores advokat, at vi alle skulle genoverveje flere elementer omkring samarbejdet. Visse ting tog vi til os, mens vi stod fast på flere andre elementer”, udtaler Michael Vegh.

Forløsning af et internationalt potentiale

Torben Schmock fortæller, at det var en udfordring, at tage fat i en virksomhed inden for online- og digital sammenligning. Men også interessant, da der er mulighed for at udvide virksomheden internationalt.

Ejerskabet af den digitale ’motor’, som er grundlaget for vores forretning, giver mulighed for at starte lignende koncepter i udlandet, hvilket for alle i virksomheden vil være en kæmpe udfordring, men også en naturlig videreudvikling af Tjenestetorvet”, fortæller Torben Schmock.

“Vi er kommet på skolebænken”

Begge partnere ser rejsen som en udfordring og ser frem til et samarbejde mellem teamet i Norge og partnerne i Danmark.

Der er et stærkt team i Norge og med tre erfarne partnere i Danmark er teamet også her klar til en ny rejse. Der er altså tale om et gennemprøvet produkt og koncept, som vi ved fungerer. I vores nye team er vi nu dækket rigtigt godt ind med stor erfaring omkring salg, marketing og generel ledelse”, udtaler Michael Vegh.

De er begge sikre på, at deres tidligere erfaringer fra andre virksomheder vil være en styrke for dem. Og at der er flere ting, som de mangler at lære.

Vi er to nye partnere som har en solid kompetence inden for salg og ledelse, men ingen erfaring inden for digital markedsføring, som denne virksomhed i meget høj grad er baseret på. Derfor er vi kommet på skolebænken hvad det angår – heldigvis på et spændende og interessant område. Omvendt ses det allerede nu, at vi begge kan bidrage med vores respektive kompetencer inden for salg og ledelse”, udtaler Torben Schmock og fortsætter: ”Fra tidligere virksomhedsinvolveringer har jeg lært, at erfaringer på området er meget afgørende, når man vælger at indtræde med hænderne på kogepladen i en ny virksomhed. Desuden, har det for mig haft stor betydning at mit netværk har hjulpet med god sparring på alle områder. Jo, selvfølgelig; ting tager tid! Fra den indledende dialog startede til en underskrevet aftale var i hus, gik der væsentlig længere tid end først forventet.”

”Eksekvér, eksekvér og atter eksekvér”

Strategi og planlægning er nøgleord og derfor er det vigtigt, at alle parter er enige om, hvilken vej virksomheden skal gå.

De nye partnere skal først og fremmest lære og forstå forretningen i detaljer, hvilket vil komme hen ad vejen. Der skal i høj grad tales strategi og planlægges så alle er enige om, hvilken vej vi skal gå. Og så gælder det om at eksekvere, eksekvere og atter eksekvere”, udtaler Michael Vegh.

Keystones ønsker de nye partnere alt godt i fremtiden.


Om Tjenestetorvet.dk:

Tjenestetorvet.dk er en digital sammenligningstjeneste, som har eksisteret siden 2010. Via Tjenestetorvet.dk kan du indhente de billigste løsninger på eksempelvis forsikringer, mobilabonnementer, lån mm. Virksomheden er datterselskab af norske Tjenestetorget.no.

Besøg hjemmesiden her

 

Michael Vegh

  • Partner, Tjenestetorvet.dk
  • Uddannet fra CBS, cand. merc
  • Arbejder for flere startups bl.a. som advisor i fintech startuppet “Swiipe Payments”
  • Kompetencer inde for bl.a. fintech consumer finance, forretningsudvikling, salg og marketing

Torben Schmock

  • Partner, Tjenestetorvet.dk
  • Uddannet eksportingeniør
  • Arbejder bl.a. som Founder og boardmember ved “weSwapp”
  • Kompetencer inden for bl.a. business analysis, startups og salg.

 

 

Overvejer du medlemskab af Keystones?
Læs mere her