Medlemsportræt: Martin Oliver Mikaelsen, iværksætter og business angel

Medlemsportræt: Martin Oliver Mikaelsen, iværksætter og business angel

Martin har bl.a. opbygget og solgt software virksomheden Safetrack ApS, GPS tracking af køretøjer, til Trackunit og investeringsfondene Goldman Sachs og GRO Capital.

Kort om dig selv – hvad er din baggrund?

Jeg har været iværksætter de sidste knap 20 år, med fokus på software og hardware. Min baggrund er egentlig en kort uddannelse som webdesigner på et reklamebureau, men jeg fandt hurtigt ud af at min interesse lå på det tekniske og ikke det grafiske. Jeg elsker dog godt design, så jeg bilder mig selv ind at jeg har et godt øje for godt grafisk design af brugergrænseflader.

Motivation – hvad driver dig til at ville bygge nye virksomheder?

Jeg motiveres af at arbejde sammen med dygtige mennesker, hvor vi sammen tager en idé, som i virkeligheden er en meget lille del af en succes, og sammen skaber produkter som en kunde i sidste ende er villig til at betale for. Det kan lyde enkelt, men der er en kæmpe tilfredsstillelse. Processen hvor man i en tidlig fase får bekræftet at der er produkt market fit, arbejder videre med sit produkt og løbende tilpasser er jeg meget tilhænger af. Jeg elsker tiden hvor en virksomhed har en størrelse hvor man kan reagere hurtigt og alle har en fornemmelse af at bidrage med noget substantielt.

Erfaringer – hvad har været dine vigtigste erfaringer som iværksætter og senest som business angel?

Nu er mine erfaringer som business angel ikke så store, men jeg vil sige at mine vigtige erfaring som iværksætter er følgende:

1. Det tager længere tid end du tror – forvent at det tager meget længere tid at få succes med sit produkt end de første roadmaps og budgetter foreskrev.

2. Sørg for at få hurtig kunde/bruger feedback – Jo længere tid du sidder med dit produkt på kontoret uden at have vist det til kunder eller brugere, jo mere har markedet flyttet sig når du endelig lancerer. Reid Hoffmann, grundlægger af LinkedIn har sagt det sådan her: ” If You’re Not Embarrassed By The First Version Of Your Product, You’ve Launched Too Late”.

3. Rekrutter de bedste og nogen som ved noget du ikke er skarp på. Jo flere dygtige mennesker du omgiver dig med, jo større er chancen for succes. Rekrutteringer behøver ikke være lokale. Udnyt at verden er blevet mindre med internettets udbredelse, så hvis verdens bedste indenfor dit felt sidder i Polen, så er det ham du skal have fat i.

Råd – hvilke råd vil du give videre til andre, der også vil igang med at bygge virksomheder?

Det er bare at komme i gang. Danmark er for mig at se et fantastisk sted at bygge virksomheder, i hvert fald hvis det drejer sig om software eller hardware startups.

Overvejer du medlemskab af Keystones?
Læs mere her