LifeGuard – Covid-19 et tveægget sværd

LifeGuard – Covid-19 et tveægget sværd

Investering i startups er fyldt med uforudsigeligheder. Men en global pandemi var nok det sidste, medlemmerne havde med i ligningen, da de tog investeringsbeslutninger i før-corona-tiden. Så hvordan er det gået? Hvordan har investeringerne klaret sig gennem deres første corona-år? Hvem har pivoteret, bøjet nakken eller rejst sig til et nyt niveau? Her er en stikprøve fra Keystones-porteføljen, hvor iværksætterne gennem artikel-serien, “VORES CORONA-ÅR” deler deres bedste (og værste) beretninger. 

 

En kort status om LifeGuard:

Med et uvant arbejdsliv, med nye flydende rammer og grænseløse arbejdsdage, er behovet for en forebyggende indsats og digitale sundhedsplatforme steget. Paradoksalt nok gik markedet i stå og LifeGuard måtte finde nye måder at få kunder ombord. Da Corona ramte, var LifeGuard ved at lukke en investeringsrunde – betingelserne var med ét ændret. Budgettet og værdiansættelsen måtte nedjusteres. Investorerne blev heldigvis hængende og de fik efterfølgende Vækstfonden med ombord.

LifeGuard har brugt Corona på at professionalisere deres salgsarbejde via Hubspot. De har tilpasset pitchen og trænet virtuelle newbizz-møder for at favne den nye situation. 2020 var salgsmæssigt meget hårdt. Deres normale indgang via ”HR-afdelingen” var under pres og de kunne ikke trænge igennem. De flankerede HR både top-down og bottom-up, hvor de henvendte sig til C-level – også HSE-ansvarlige & medarbejderrepræsentanter i arbejdsmiljøudvalg. Der var en stor interesse på begge niveauer, men aftalerne udeblev.

Strategien blev over tid ændret og de udviklede et Covid relateret produkt ”Aktive Pauser” og fik sat fokus på pilotprojekter for at imødegå de lange leadtimes. Det resulterede i en række piloter, hvor 80% er landet succesfuldt.

Markedet er modnet hurtigt og der er nu en langt større villighed til at sætte fokus på forebyggelse i stedet for behandling. Noget som de mener, man i virksomhedsregi tidligere har været fartblind omkring, også selvom der længe har været utvetydige fakta på bordet om konsekvenserne af udbredt stress, inaktivitet og deslige. En holdning, der nu er ændret. De forventer nu kun en positiv boomerang-effekt af Covid-19.

 

Læs flere historier fra artikel-serien: “VORES CORONA-ÅR”