Keystones-medlem går med i kampen mod plastaffald

Keystones-medlem går med i kampen mod plastaffald

Thomas Trebbien og Andreas Leth Bockhoff er stifterne bag tech-startuppet Trebo. Startuppet fra DTU har udviklet en teknologi, der kan sortere sammenblandinger af plastaffald og dermed gøre en kæmpe forskel i plastindustrien. Nu er Keystones-medlemmet Steen Skjold-Jørgensen indtrådt som bestyrelsesformand i den revolutionære startup.

 

Plast skal genanvendes i stedet for at blive fragtet til forbrænding, for hvis det går op i røg så skader det miljøet. Men desværre er det ikke alle, der er lige gode til at genanvende deres plastaffald.

”Der er gigantiske mængder af industrielt plastaffald der hvert år bliver sendt til forbrænding eller smidt på lossepladser og det er jo fuldstændig tosset, da plast er en ressource som kan genanvendes mange gange,” siger Thomas Trebbien.

I 2017 stiftede han Trebo med sin studiekammerat fra DTU Andreas Leth Bockhoff. Siden deres studier har de været fast besluttet på at gøre noget godt for verden. Derfor har Trebo udviklet en teknologi, der kan sortere et ton plast om dagen. Ved at sortere plastikken, bliver det muligt at genanvende plasten og gøre industrien mere bæredygtig.


Miljøentusiaster med løftet professionalisme

Trebo vakte opsigt med deres teknologi og gik hele vejen til finalen i Danish Tech Challenge sidste år. I den forbindelse fik investor og Keystones-medlem Steen Skjold-Jørgensen øjnene op for de to miljøentusiaster.

“Vi har fra starten haft god kemi, og jeg ser vores kombination af ungt go do it-mentalitet med en tung erfaring, som en kæmpe styrke i virksomheden,” siger Steen Skjold-Jørgensen, der nu er indsat som bestyrelsesformand i Trebo.

Det synspunkt tilslutter medstifter Thomas Trebbien sig. Det er især Steen Skjold-Jørgensens erfaring med patenter, som virksomheden drager stor nytte af.
“Vi er i gang med at bygge et patentfundament omkring vores teknologi, og Steens tunge erfaring med patenter har virkelig gjort en forskel for os. Hans kompetencer har også gjort os skarpere på forretning og løftet professionalismen,” forklarer Thomas Trebbien.


Vi skal undgå at gøre alt selv

Som i de fleste iværksættervirksomheder er intet risikofrit, og Steen Skjold-Jørgensen mener, at Trebo især skal være opmærksomme på at få tilført de rigtige kompetencer til virksomheden, der styrker både kommercialisering, såvel som teknologi.

“De skal slippe illusionen om, at de skal gøre alting selv. Den næste opgave for Trebo bliver at identificere de rette partnere for at få færdigudviklet et generelt anvendeligt produkt hurtigt,” siger Steen Skjold-Jørgensen og fortsætter:

“Opskaleringsfasen, der kommer efter, kræver meget kapital. Så vi skal også snart til at kigge fremad med hensyn til finansiering.”