Karriere-advokat tog springet fra corporate til startup midt i Corona-krisen

Karriere-advokat tog springet fra corporate til startup midt i Corona-krisen

Drømmen havde været der længe, og efter at have lært startup-netværket bedre at kende, tog Vibeke Rohde springet og blev en del af startuppet BeResourceful midt i marts efter 10 år som advokat.


I mere end ti år har Vibeke Rohde været advokat for store kontorer og virksomheder som Mærsk og Novo Nordisk. Men i slutningen af sidste år besluttede hun sig for, at der skulle ske noget nyt.

“Jeg har i mange år været på jagt efter at slippe advokatdelen lidt og gå mere i retning af forretningsdelen – for det er det, jeg brænder for. Og i slutningen af sidste år besluttede jeg, at jeg var nødt til at sige mit job op for at finde den næste mulighed,” fortæller hun.

Opsigelsen kom ikke, fordi hun havde et job på hånden, men hun vidste bare, at hun ville søge et bæredygtigt startup.

For at få inspiration og netværk og samtidig komme tættere på startup-miljøet, blev hun medlem af Keystones. Og det var her, hun første gang stødte på startuppet BeResourceful. 

“Jeg var på jagt efter et startup, hvor jeg kunne give noget værdi – uden helt at vide, hvad det skulle være. Jeg brænder for bæredygtighed, og så skulle det selvfølgelig være noget, jeg troede på, og hvor jeg kunne se, de kunne lykkes,” fortæller Vibeke Rohde.

Og da hun igen stødte på det unge virksomhed til en pitch-event på CBS, hvor hun er mentor, begyndte hun for alvor at se potentialet. Så midt i marts – lige inden Corona-karantænen trådte i kraft – tog hun springet og blev en del af startuppet.


En Ronaldo på det rigtige tidspunkt

BeResouceful har bygget en sensor med tilhørende software, der kan opdage fugtskader i træ før de udvikler sig alvorligt. Hvis man opdager det tidligere, er det nemlig langt billigere at reparere.

“Vi er sat i verden for at minimere mængden af spild i byggebranchen. Vi har kigget på forskellige løsninger, men især på at fange skader tidligt i bygningen, fordi det betyder færre renovering og mindre spild af materiale,” fortæller Jeppe Rasmussen, der er stifter af BeResouceful.

Virksomheden har været i gang i et år, og det seneste havle år fokuseret på fugtskader. Og med version 2 af produktet, er startuppet nu for alvor klar til at vokse. Og der passer de kompetencer Vibeke Rohde kommer med perfekt.

“Takket være den platform Keystones har, har vi fundet hinanden og arbejder nu sammen. På sigt er det meningen, at hun skal ind som co-founder, når vi har arbejdet lidt mere sammen. En af mine venner, som også kender Vibeke, sagde, at det var som en andendivisionsklub der har signet Ronaldo. Og selvom jeg ikke synes det var særligt pænt at kalde virksomheden en andendivisionsklub, er det jo kun positivt,” siger Jeppe Rasmussen.


Samarbejdet med Vibeke?

Vibeke Rohde har fået rollen som Chief Operating Officer i det unge selskab, og nåede lige at mødes et par gange med teamet inden samarbejde måtte fortsætte på afstand.

Men med kombinationen af software og hardware til byggebranchen, som hun kender, og et team der havde nået meget på ét år, var muligheden for god til at forpasse – krise eller ej.

“Det er jo både spændende og skræmmende at skifte spor midt i krisen. Men jeg synes, der var et produkt, jeg kunne forstå, og som har et stort potentiale i byggebranchen, som kun lige lige er begyndt på digitaliseringen” 

 

Derfor er BeResourceful sat i verden (1 min. pitch)