Landsmødet for de danske business angel investorer

Kapitalrejsning: Hitraten er tårnhøj, når iværksætterne fisker hos forretningsenglenes millioner

PRESSEMEDDELELSE
4 ambitiøse nye virksomheder fik kapital fra i alt 25 dedikerede investorer ombord, da de præsenterede deres forretningsplaner på det årlige møde for danske business angels. Om få dage flokkes de kapitalstærke typer igen om de nye guldægs gunst, når de myldrer til 2018-årsmødet i Odense 16. maj. Det gælder om ikke at gå glip af guldrandede milliard-exits. Og derfor gælder det også om at møde de rette medinvestorer, så morgendagens vindervirksomheder sammen kan rejse vækstkapital til global ekspansion.

 

De holder sig ofte uden for rampelyset, men i kulissen spiller Danmarks mere end 4000 business angels en særdeles central rolle, når nye virksomheder og nye jobs bliver skabt. 10.000 danske virksomheder med i alt 100.000 jobs har private investorer i ryggen.

Business angels bidrager med meget mere end kapital, men også med indsigt, erfaring, netværk og evnen til at få øje på de blinde vinkler hos iværksættere, når de giver strategisk sparring til stiftere og direktion”, fortæller en af arrangørerne, Jesper Jarlbæk, formand for Danish Business Angels.

Onsdag d. 16 maj inviterer nøgleaktører og netværk for business angels og investeringsfonde i Danmark for femte år i træk til årsmøde i Cortex Lab i Odense. Arrangørerne er DanBan (Danish Business Angels), Business Angels Syddanmark, SDU Cortex Lab, Keystones og Invest in Odense. Eventen bakkes op af sponsorerne Danske Bank, nHack, The Hub og Vækstfonden.

Syndikering er succesopskrift

I år vil vi sætte skarpt fokus på internationalisering og det fænomen, at investorer ”splejser” til en større investering, kaldet syndikering. Programmet byder bl.a. på spændende oplæg, debatter, præsentation af lovende investeringsmuligheder, investorforhandlinger og en masse networking,” siger CEO Kenneth Larsen fra Keystones.

Verdens dygtigste business angel, kåret i 2017, Peter Cowley, der har investeret i mere end 45 startups deler sin succesopskrift med deltagerne på årsmødet, hvor han fortæller, hvordan katastrofale investeringer bedst undgås.

Hvem der her i Danmark kan kalde sig den dygtigste til at investere sine egne penge i de rette virksomheder, vil blive afsløret 16. maj i Odense, når Årets Business Angel 2018 bliver kåret.

På årsmødet kåres desuden vinderen af Nordic Angel Programme, som er det hidtil største nordiske og baltiske samarbejde mellem business angels. Programmet kulminerer i en investeringsmulighed på op til 250.000 euro i en eller flere af de bedste startups i Norden & Baltikum.

Røntgenblik på investorlandskabet

Til eventen får deltagerne indsigt i en dugfrisk analyse med kontante fakta om det danske business angels landskab anno 2018. En tilsvarende undersøgelse i 2017 viste, at alene DanBan-netværkets godt hundrede medlemmer havde investeret sammenlagt 170 millioner kroner i 192 virksomheder med vækstpotential

14 investorer på én dag

Stifter af Radicover, Enrico Kaarsberg, kom gennem screeningens nåleøje og fik adgang til at pitche på årsmødet i 2017. Han gik derfra med en aftale med 14 investorer, der gik sammen om at investere op til tre millioner kroner i Radicovers vækst.

Det var tydeligt at mærke, at der var noget på spil både blandt investorer og kapitalsøgende. For begge parter er det jo en kæmpe genvej til det rette match. Helt klart en unik platform. Hos Radicover har investeringen ført til ansættelser og lancering af nye produkter på flere markeder, ligesom vi nu nyder stor gavn af at have fået etableret en professionel, erfaren bestyrelse der inkluderer et par af de meget engagerede investorer,” fortæller Enrico Kaarsberg.

Værdien i at komme på radaren

CEO i Bookingabus.com, Hasse Eriksen vandt en sms-konkurrence blandt deltagerne som dagens bedste pitch og fik henvendelser fra mere en 10 investorer efter sin pitch. Han finder det særdeles nyttigt, at ”englene” organiserer sig i netværk.

Netværkene sparer tid for begge parter og skabe nye kontakter, du ellers nok ikke ville have fået. Det handler jo om at finde ud af, hvilke 10 af de 100 investorer, der er seriøst interesserede i at investere i vores virksomhed. Her slipper vi for at arrangere 100 en-til-en-møder med potentielle investorer. Business angels forhører sig ofte hos andre medlemmer af BA-netværket, før de investerer. Derfor er det en rigtig god idé at blive eksponeret for den målgruppe på årsmødet og efterlade et positivt indtryk,” siger Hasse Eriksen, som nogle måneder senere rejste kapital fra et medlem af Danish Business Angels netværket.

Fotos fra Business Angels Årsmøde 2017

Uddybende interviews

Sisse Melsen, DanBan
Jesper Jarlbæk, formand for Danish Business Angels
Kenneth Larsen, Keystones
Michael Hansen, Invest in Odense
Anders Riis, stifter, Swiipe Payments ApS (pitcher årsmødet 2018) +45 4242 4232

 

Presseakkreditering

Der er et mindre antal pressebilletter til eventen. Kontakt arrangementets PR-koordinator Malene Grouleff: +45 28915809, malene@grouleff.it