GoSimplo: ”Vores tanke var, det må man da kunne gøre bedre”

GoSimplo: ”Vores tanke var, det må man da kunne gøre bedre”

Nyt Keystones-medlem blev kastet ud i en leadinvestor-rolle, som lykkedes over al forventning. En fornuftig værdiansættelse fra stifternes side og kloge penge fra investorer endte for GoSimplo med en kapitaltilførsel på 4 mio. kr.

 

Kort inden Covid-19 for alvor kastede verden ud i uklar fremtid, opstod den danske startup GoSimplo. Virksomheden leverer plug-and-play Business Intelligence (“BI”) til projektdrevne virksomheder. Startuppet har på rekordtid udviklet en BI-løsning samt har fået kunder og investorkapital ombord.

Første investeringsrunde er nu afsluttet og den unge virksomhed har fået tilført 4. mio. kr. i investorkapital. En halv mio. kr. fra tre investorer fra Keystones-netværket, en halv mio. kr fra PreSeed Ventures og 3. mio. kr. matchet op af Vækstfonden.

Historien er på mange måder klassisk, men den adskiller sig dog ved, at kapitaltilførslen blev foretaget af en leadinvestor, der endnu ikke selv havde investorerfaring. Det lykkedes på grund af det fundament Keystones tilvejebringer. Stifterne bliver hjulpet med grundlæggende viden om proces og pitch og ikke mindst med et netværk af alsidige investorer, der kan ende op som mulige partnere. Og så handler det også om en ”fornuftig” værdiansættelse fra stifters side. Det fortæller stifter Kenneth Weesgaard og leadinvestor Henrik Hasselbalch.

GoSimplo så det er til at forstå

I mange virksomheder lander teknologi og administration ofte som en anden prioritet. Som noget der er besværligt og ofte uforståeligt. Nøgletal og endeløse Excel-ark er nogle gange et rapporteringshelvede, som ikke fører nogle steder hen.

GoSimplo er netop sat i verden for at løse dette problem. Startuppen gør data tilgængelige og synlige på en praktisk måde. De er med til at skabe fundamentet for at drive en virksomhed fremad. GoSimplo kan sætte ledelsesteam og økonomiafdelinger ind i centrale KPI’er og sikre indsigt i alt fra medarbejderproduktivitet til kundeomsætning og benchmarking af nøgletal.

Foruddefinerede dashboards og datavisualiseringsgrafer hjælper virksomheder ikke kun med at forstå data, men også forklare og drive virksomheder på en mere intelligent måde. Business Intelligence på den gode måde.

Sig farvel til Excel

For omtrent to år siden stoppede Kenneth Weesgaard som konsulentchef i en softwarevirksomhed, hvor han havde siddet med en oplevelse af, at der var problemer med især rapporteringsdelen.

”Som konsulent har jeg mange gange prøvet, at vi har siddet og arbejdet på en løsning for en kunde, og når vi til sidst nåede frem til selve outputtet, når kunden skulle se, ’hvordan går det så med vores forretning’, så endte det gerne med, at vi skulle bruge en masse forskellige rapporter og datakilder og i sidste ende proppe det hele ned i Excel, og så sad vi og arbejdede med det dér,” siger Kenneth Weesgaard.

Det talte han med sin tidligere kollega, Thomas Bolvig Amorøe, om, og de mente, ”at det måtte man da kunne gøre bedre. Så grundlagde vi sammen med to udviklere GoSimplo, hvor vores mission er at give særligt mindre virksomheder den rette forretningsindsigt og give dem de samme fordele, drevet af intelligente løsninger, som ellers traditionelt er forbeholdt større virksomheder,” fortæller Kenneth Weesgaard.

Kæmpe investorinteresse

Men for at virksomhedens vækst skulle sikres, skulle der tilføres kapital, og stifterne henvendte sig derfor til Keystones. ”Det var første gang, at vi var ude og rejse penge, og vi oplevede Keystones som værende gode, blandt andet fordi, vi blev holdt lidt mere i hånden end jeg tror, at du som stifter vil blive andre steder. Vi fik en god introduktion af Kenneth fra Keystones, og vi fik gode input i forhold til, hvad der var vigtigt at have med i vores pitch, og hvordan vi skulle formidle det på en overbevisende måde,” fortæller Kenneth Weesgaard.

Efter pitchet i Keystones-netværket var der straks stor investorinteresse. Kenneth Weesgaard vurderer, at der var omtrent 30 interesserede, hvilket gav stifterne muligheden for ikke kun at gå efter kapital, men kloge penge: ”Det betød, at i stedet for kun at tage penge ind, så kunne vi udvælge de investorer, der også kunne bidrage med viden og sparring, hvilket var lige så vigtigt for os. Det var en god position at være i.”

Uprøvet investor tager leadrollen

Stifterne havde selv styr på det de produktets indhold og det finansielle- og ledelsesmæssige område.  De søgte især efter en sparringspartner på den bagvedliggende teknologi og at få input til, hvordan GoSimplo kunne skaleres på det mere overordnede strategiske niveau. En af dem, de fandt frem til, var Henrik Hasselbalch.

Han meldte sig ind i Keystones i januar 2021, og den første case han fik præsenteret, var GoSimplo. ”Jeg har selv en baggrund fra den verden, så jeg kendte Business Intelligence og det univers ret godt. Jeg kunne se mig selv i det, de kom med,” fortæller Henrik Hasselbalch, der har arbejdet i IT- og konsulentbranchen i snart 25 år, i blandt andet SAP og IBM.

Da Henrik Hasselbalch meldte sig ind i Keystones havde han ikke planer om at være aktiv investor lige fra begyndelsen.  ”Jeg tænkte egentlig, at jeg ville begynde med at være i learning mode og lytte til nogle startup pitches.”

Men GoSimplo’s pitch ændrede hurtigt på dette, og stifterne og han fandt hurtig ud af, at de havde en god kemi. ”Stifterne var meget interesseret i, at jeg gik aktivt ind og spillede en rolle, og bød ind med min viden. Så det gav hurtigt sig selv, at jeg tog en leadrolle, selv om jeg prøvede det for første gang. Jeg var meget ydmyg over, hvad den rolle indebar,” forklarer Henrik Hasselbalch.

Vær fornuftig med værdiansættelsen

Det var ikke svært at få investorer med, da der næsten var alt for mange, der fra begyndelsen var interesseret. ”Stifterne var meget tydelige omkring, at de kun ville rejse en million kroner, og at de ville holde deres valuation. Så min opgave som lead, var at finde og samle det helt rigtige hold af investorer,” siger Henrik Hasselbalch, der ledte efter en investor med teknisk viden, en investor med viden og erfaring med at skalere startups, og så en investor med faglig indsigt i det GoSimplo lavede. Den sidste var ham selv.

”Så vi endte op med tre Keystones-investorer, der hver især kunne bidrage til GoSimplo med den faglige viden og indsigt vi havde og så PreSeed Ventures. Det har faktisk været meget let at være leadinvestor,” fortæller Henrik Hasselbalch. Noget der også blev hjulpet godt på vej af nogle stiftere, der kom med en realistisk værdiansættelse af deres virksomhed.

Når Kenneth Weesgaard bliver spurgt ind til, hvilke råd han vil give andre startups peger han på problematikken omkring valuation. ”Vær fornuftig omkring jeres værdiansættelse,” siger han. ”Valuation skal ikke være det afgørende. Selvfølgelig skal en startup bruge penge for at kunne arbejde videre, men det er lige så vigtigt, at de får de rigtige kompetencer og ressourcer med i købet. Derfor har vi ikke ville stå i en situation, hvor en relevant investor sagde nej til os, fordi vores valuation var helt skæv. Det har hele tiden været vores plan, at få investorer ombord, der kan supplere vores team og det synes vi til fulde er lykkedes med Keystones-syndikatet og PreSeed Ventures” forklarer Kenneth Weesgaard, der på den måde gjorde leadinvestor Henrik Hasselbalchs rolle lettere.

”For mig var det i dette tilfælde forholdsvis let at være leadinvestor, men andre nye investorer bør måske passe lidt på, for der kan let opstå problemer omkring værdiansættelsen, og så kan det hurtigt ende med at være hårdt arbejde at være leadinvestor, og at holde sammen på investorerne. Jeg var heldig, at det ikke var sådan denne her gang,” siger Henrik Hasselbalch.

 

Overvejer du også at investere i startups?
Læs om medlemskab af Keystones her