Coronaen slugte hendes dyrt planlagte konferencer på stribe: ”Jeg har fundet mit nye kald”

Coronaen slugte hendes dyrt planlagte konferencer på stribe: ”Jeg har fundet mit nye kald”

Efter en lang, sej og succesfuld karriere til tops i den internationale event-branche, satte Corona en stopper for alt fra den ene dag til den anden. Majbritt Sandberg er dog ikke typen, der venter passivt på bedre tider. Hun er en ildsjæl og kaster nu sin kærlighed på startups, hvor hun søger nye udfordringer som business angel.

 

Jeg startede Koncept Kompagniet i 1994, da jeg var 23 år. Jeg har altid være fascineret af startup-rejsen, og min farfar som var købmand, var en inspiration. Skabertrangen og så de mange ideer og muligheder, der konstant poppede op, siger Majbritt Sandberg og fortsætter:


Rejsen til 4 gazellepriser

Jeg havde en handelsbaggrund og var i gang med at læse HD, hvor jeg blandt andet undersøgte det Norske marked inden for forlag og branding og kunne se det var et marked med lille konkurrence og høj pris.

Jeg har altid været interesseret i trends og markedstendenser og ideen om at hjælpe kunder inden for forlag med at skabe større værdi ved hjælp af idé-udvikling og branding til deres individuelle titler blev født.

Jeg sagde mit job op og brugte min opsparing på en tur til fjernøsten – helt bestemt Hong Kong og Kina, som var ved at åbne op. Jeg rejste rundt i et par måneder og fik etableret kontakter til forskellige fabrikker og min specielle vinkel var, at jeg lovede at dele min viden med alle stakeholders, således at de kunne få viden om de Nordiske og senere Europæiske markeder.

Da jeg kom hjem, tog jeg fat i de 5 største forlag og sendte dem en idé og en markedsanalyse gratis – og på den måde brugte jeg min viden (jeg havde ikke så mange penge) som introduktion.

En fantastisk rejse der bl.a. gav mig 4 gazellepriser.


To års hårdt arbejde forsvandt med et pennestrøg

Da Covid ramte i marts stod jeg med 5 konferencer – alle med videndeling som udgangspunkt og med destinationer som Las Vegas, Grapewine Texas, Montreal, Barcelona og Frankfurt. Konferencer der har været 2 år undervejs at få lukket … og pludseligt med et pennestrøg var de væk!

Det var en underlig fornemmelse, for de ordrer var kommet via en kæmpe arbejdsindsats og ved konstant at opbygge netværk og relationer.

En rutsjetur af dimensioner at se markedet forsvinde for øjnene og se partnere og ikke mindst kunder og samarbejdspartnere gå konkurs. Hvor lang tid skal vi vente og kommer konferencemarkedet retur og hvis ja, i hvilken form?


Klar til at bygge noget helt nyt op fra bunden

Jeg valgte efter sommerferien at pudse kompetencerne af og har sat event-branchen lidt på pause – og i stedet valgt at gå ind som investor / business Angel og bruge noget af den ledige tid jeg har til at hjælpe andre startups og på den måde stadig holde mig selv relevant og bygge stærkere netværk og relationer op de næste måneder. Jeg kigger også efter startups, hvor jeg selv kan have en aktiv rolle og dribler også med et par små andre projekter, så det måske er Female Founder +50, der kan komme på visitkortet.
Én ting er sikkert – der skal nye skibe i søen. Her venter vi ikke passivt på 2021.


”Kriserne har sendt mig på nye rejser hver gang”

Jeg har lige fejret 26 år som selvstændig. Men min passion for at sætte i gang og skabe er intakt. Jeg nyder energien det giver at sætte streger på et papir, der kan udvikles og eksekveres på. Ideen med “connecting-the-dots”… altså at sætte teams sammen, der har forskellige kompetencer, giver mig stadig et kick.

Det er ikke første gang jeg skifter spor. Efter finanskrisen hvor alle mine markeder faldt drastisk (jeg solgte til 23 lande i Europa) valgte jeg at skifte spor, da min markedsfordel var forsvundet – nu var det et marked baseret på lav pris.

Jeg valgte at uddanne mig inden for design-thinking og begyndte at undersøge mødemarkedet og events. Jeg kunne se, at der ikke var så meget fokus inden for læring og videndeling og skabte bl.a. en Playbox – som var en boks med øvelser og redskaber du kunne bruge til brainstorming, facilitering og idé-udvikling. Jeg søgte og fik 100.000 kr. af innobooster og fik et samarbejde med Dr. Samuel West, der hjalp med at skabe forskning inden for møder og udbytte. Derved var min vej banet ind i mødebranchen.

Den rejse er nu sat på pause og jeg er super spændt på, hvor min nye rejse leder hen.


Hvorfor Keystones?

Jeg meldte mig ind i Keystones, fordi jeg bliver løftet af andre mennesker og deres energi. Jeg har kun været til et enkelt fysisk møde, men at møde passionen fra startups, der brænder for deres idé, giver mig et kick.

Jeg er samtidigt nysgerrig på at møde andre kompetencer end mine og blive klogere og få ny indsigt og perspektiv – for at vokse både personligt og professionelt.

 

Overvejer du også medlemskab af Keystones?
Læs mere her