Business Angel-netværkene har fundet årets 4 bedste investorer

Business Angel-netværkene har fundet årets 4 bedste investorer

Fire netværk for business angels mødtes torsdag aften digitalt og fandt årets 4 vindere i forskellige investor-kategorier – hvoraf to uddeles for første gang.

 

Syv år i træk er ”Årets Business Angel” blevet kåret i Danmark, og i de seneste år er det foregået til Angel Investor Meetup, hvor danske business angels mødes på tværs af netværk.

Men corona-restriktioner skød 2020-udgaven af årets familiefest for business angels til hjørne i foråret, så i år blev award-showet for første gang afholdt som et digitalt og selvstændigt event.

Igen i år var det arrangeret af DanBan, Keystones, Business Angels Syddanmark og Odense Seed and Venture – og formålet var det samme som altid:

”Det er at få fokus på angel-investering og hylde branchen. Havde vi ikke landsdækkende netværk, ville et startup fra Esbjerg ikke have så nemt ved at få en investor fra Odense. Så vi vil gerne tale branchen op – for her er faktisk nogle erfarne erhvervsfolk med penge, som gerne vil hjælpe nystartede virksomheder,” siger Michael Hansen, CEO for DanBAN, og fortsætter:

”Vi er super glade for, at de danske netværk står sammen den her dag i året, hvor vi sætter fokus på at få vores forbilleder frem i lyset.”

Kenneth Larsen, direktør for Keystones, er enig og udtrykker glæde over engle-branchens fælles fodslag:

“Det var en fantastisk aften. Vi har over årene haft et stærkt og nærmest familiært forhold til hinanden. Det er bekræftende, at vi stadig kan markere vores samarbejde og holde vores fælles traditioner i hævd trods restriktionerne”, udtaler Kenneth Larsen, direktør for Keystones.

Flere nye priser

For halvanden måned siden fik netværkene mulighed for at indstille de dygtigste investor-kolleger til årets priser baseret på deres indsats i 2019.

Som noget nyt var det ikke kun to men hele fire business angels, som kunne gå hjem med pokaler. I år var der nemlig indstiftet de to nye priser – ”Lead Angel of the Year” og ”Cross-border Angel of the Year”.

”På den måde kan vi endnu bedre stille succes frem i rampelyset og mere præcist sætte fokus på forskellige discipliner. Fx med ’Årets Lead’ – det er så vigtigt, at der er folk, der tør stille sig frem og stå forrest i investeringer, når man investerer i et syndikat. Derfor skal de også hyldes,” siger Michael Hansen.

Med vækst i alle netværkene har der da også været flere investorer at vælge imellem i år. Og den tendens regner Michael Hansen med fortsætter trods corona-krise:

”2019 har været det bedste år i Danban nogensinde. Englene har investeret mindst 256 mio. kroner ind i virksomheder i det danske vækstlag. Og vi kan godt nok ikke dokumentere det endnu, men jeg mener, at 2020 bliver bedre end 2019,” siger Michael Hansen.

VINDERE:

Business Angel of the Year 2020: Claus Hansen

Claus Hansen har været medlem af Danish Business Angels i et lille års tid, men har arbejdet aktivt med investeringer i startups i 6 år. Han er til dagligt baseret i Aarhus og er blevet nomineret af sine kollegaer på grund af sit intense og ihærdige arbejde i startup økosystemet, særligt med Life Science startups. Især én case skiller sig ud, hvor han sammen med et syndikat af 12 Business Angels fra DanBAN har udviklet en AI-baseret MedTech virksomhed fra start til exit. Tilbage i 2014 var han de facto den første investor i startuppen og har fra begyndelsen spillet en ledende rolle i virksomhedens udvikling ligesom han også har været én af hovedårsagerne til, at den blev solgt for et trecifret millionbeløb i 2019.

 

Lead Angel of the Year 2020: Bo Wase

Bo Wase har været medlem af Danish Business Angels siden foråret 2018 og har fra begyndelsen spillet en meget aktiv rolle i at forstærke DanBANs tilstedeværelse i Aarhus. Han er selv tidligere iværksætter med virksomheden Scanrate, hvor han startede som et one-man show i 1994 til en veletableret og succesfuld virksomhed med 25 ansatte i 2015. Hans kollegaer i Aarhus har nomineret ham til titlen på baggrund af hans store commitment som lead angel i den jyske muld, hvor han er kendt for at tage nye medlemmer under sine erfarne angel vinger. Særligt én case skiller sig her ud. I startuppen Candeno er han både bestyrelsesformand og lead angel for en investering der omfatter ialt 8 DanBAN business angels. Han har formået at etablere et meget stærkt samarbejde med founding team og fra dag 1 lagt fundamentet for, at arbejdsgangene i virksomheden er skræddersyet til en fremtidig exit.

 

Most Active New Angel of the Year 2020: Allan Sønderskov Darré

Most Active Angel of the Year 2020 har været medlem af Keystones siden foråret 2017, men startede først med rigtigt at sætte tryk på sine investeringer i 2019 idet han ind til da har arbejdet med sin egen virksomhed, FreeTrailer. Hans aktivitetsniveau og bidrag til økosystemet har været ekstraordinært. I 2019 har han investeret i 6 startups og været med til at kickstarte selskabet Iværksætterhistorier, for at udbrede succesfulde iværksætters historier til andre iværksættere. Han er desuden også godkendt som Business Angel i Vækstfonden, og sidst men ikke mindst har han også været aktiv i Keystones på undervisningsfronten. Vinderen af Most Active Angel of the Year 2020 er serie-iværksætter og business angel Allan Sønderskov Darré.

 

Cross-border Angel of the Year 2020: Peter Sandberg

Peter Sandberg har været medlem af Danish Business Angels siden foråret 2016 og er fra efteråret 2020 gået over til at være partner. Han har en lang karriere i finansverdenen bag sig og er muligvis dén business angel med allerflest startup investeringer foretaget i de første 2 år af sit medlemskab. Han er nomineret til titlen dels for sin indsats med Startup Wise Guys, en accelerator for startups med base i Østeuropa og de Baltiske lande. Her er han Venture Partner, har været mentor for flere batches af startups i acceleratoren og har også stået i spidsen for at samle et investeringssyndikat af 29 DanBAN angels i acceleratoren. Derudover er han også nomineret for sin indsats med Nordic Secondary Fund, som investerer i nordiske post Series A startups, og hvor der også er samlet mere end 55 business angels fra DanBAN, og 10 fra FiBAN, EstBAN og BA Norway.