Tre fintech-startups vi har satset på i 2018 – og hvorfor

Tre fintech-startups vi har satset på i 2018 – og hvorfor

2 MIN. LÆSETID
Flere Keystones-medlemmer har haft en vis forkærlighed for danske fintech-startups. Der er blevet taget chancer, hvor flertallet nok ville stå over. Her er tre eksempler, som samlet har hentet ca. 12 mio. DKK. Udover at virksomhederne deler adresse i Fintech Lab på Christianshavn, så har de også Keystones-investorernes penge og is i maven til fælles. For det har ikke været uden en vis skepsis fra omverden, at disse tre case-udfordringer blev taget op.

NORD.Investments

Case: Vækst af robotrådgiver til formuepleje.

Et af de primære skepsispunkter under investeringsrunden var rettet mod NORD.Investments partnerbank, som havde fået advarsler fra Finanstilsynet, og senere gik partnerbanken da også konkurs. Men hvor nogen så “skeletter i skabet”, så andre muligheder, og 6 medlemmer valgte at tage affære og indtræde som medejere. Der blev investeret i alt ca. 5 mio. DKK.

I dag har NORD.Investments fået tilladelse som investeringsrådgiver og har fået Saxo Bank som ny partnerbank og ruster sig til at høste vækst på de internationale markeder.

Læs case-historie her


Swiipe Payments

Case: Udvikling og markedsintroduktion af ny betalingstjeneste til “one-click-buy”.

I denne case var den primære udfordring, at virksomheden Swiipe Payments var early stage med kun én kørende løsning hos én kunde. Alligevel valgte mere end 10 investorer fra Keystones at tage chancen. Der blev investeret i alt 6 mio. DKK. Et af hovedårsagerne kan tilskrives stifter-teamets unikke baggrund og kompetencesæt. Derudover fik investorerne mulighed for at udnytte det first-mover-potentiale, der er i “One-Click-Buy” til webshops og de nye EU betalingsregler (PSD2), som gør det muligt at foretage betalinger uafhængigt af det konventionelle betalingsmarked med kreditkort, gateways og indløser.

Læs case-historie her


ARYZE

Case: Udvikling af en “neobank” og betalingsnetværk baseret på blockchain, der bl.a. skal muliggøre “eKronen”.

Den største case-udfordring? ARYZE kommer direkte ud af en boble i blockchain og krypto-markedet (2017-2018), der har været præget af voldsom hype og“dubiøse, dårlige og nogle gange rene svindel-investeringer”, som virksomheden selv udtrykker det. Midt i dette morads, kan det på overfladen være nærmest tragikomisk, at introducere endnu en krypto-valuta. Hvordan lykkes man lige med det? Mindst 6 medlemmer har alligevel taget chancen og samlet investeret over 750.000 DKK. i virksomheden efter at have sat sig grundigt ind i tingene. Det erfarne team bag ARYZE og den kendsgerning, at markedet og teknologien først nu er ved at være moden til investeringer, var væsentlige motivationer. Så ville man eksponeres mod blockchain-teknologi i den risikofyldte ende af sin portefølje, så var ARYZE en passende kandidat.

Læs case story her


Overvejer du også medlemskab af Keystones?

Læs mere her