270 erhvervsfolk går sammen og skyder over 50 mio. kroner i danske startups

270 erhvervsfolk går sammen og skyder over 50 mio. kroner i danske startups

3 MIN. LÆSETID

PRESSE MEDDELELSE

Ny erhvervsbevægelse. Er dansk iværksætteri på vej til at blive folkesport? Det mener 270 erfarne forretningsfolk, som er gået sammen om at skyde tid og penge i startups. Nu opfordrer de flere danskere til at tage startup-sagen i egen hånd og gøre Dan­mark til ver­dens stærkeste iværksætternation.

 

”Løvens Hule” (DR), ”De vildeste iværksættere” (DR) og senest ”365 dage til succes” (TV2). Dansk iværksætteri er nået helt ind i TV-stuerne og har fået et voksende publikum op ad stolene. Udenfor i den virkelige iværksætter-verden rydder staten op i erhvervsfremmesystemet med innovationsmiljøer og Væksthuse som opstod under ”Startup Nationen 1.0” fra 00’erne og frem til i dag. Og snart er verdens mest veluddannede befolkningsgruppe, danskerne, måske klar til at skifte stolen i TV-stuerne ud med f.eks. en bestyrelsespost i et startup, hvor behovet for aktiv fødselshjælp er rekord højt.

”Det er en god hjælp med de offentlige initiativer. Men hvis vi virkelig skal løfte os til en iværksætternation i verdensklasse, så skal vi have mange flere dygtige danske erhvervsfolk til at engagere sig i startups med tid og penge. For første gang i snart 20 år er der netværk, som er levedygtige og som påviseligt investerer netop tid og penge i danske startups”, siger Kenneth Larsen, stifter af Keystones.

Lotte Marschall har mange års baggrund fra konsulentbranchen, finans- og IT sektoren. Hun har sammen med de 270 andre erfarne forretningsfolk, tidligere topledere og småinvestorer i startups (Keystones) sat sig for at gøre Danmark til verdens stærkeste iværksætternation.

I Danmark læner mange sig stadig tilbage med korslagte arme og siger ”lad os nu se, om det kommer til at virke” fremfor at læne sig frem og tilbyde sin hjælp. Det vil vi gerne ændre. Vi erfarne erhvervsfolk har både erfaring og kompetencer samt et betydeligt netværk, som mange iværksættere kan have gavn af – det bør næsten være en samfundspligt at bidrage til iværksætteri og dermed til væksten i Danmark. Og det er tilmed meget givende for erfarne erhvervsfolk at være med på rejsen hos startups, selvom det kun er fra sidelinien”, udtaler Lotte Marschall.

Det kræver et opgør med kulturen – ikke bare loven

Der er kommet en række konkrete forslag til forbedringer af lovgivningen fra regeringens iværksætterpanel. Men det er ikke gjort med det. Hvis Danmark skal gøres til en førende iværksætternation, skal vi forbedre iværksætterkulturen i Danmark. Dette bygger også på iværksætterpanelets konklusioner, og her er det ikke lovændringer, der skal til”, udtaler Keystones-medlem Lotte Marschall.

Hun inviterer derfor indenfor til et gratis arrangement om ”Startup Nationen 2.0”, hvor erfarne erhvervsfolk kan snuse til iværksætteri. Læs om begivenheden her: Startup Nationen 2.0: Vær med til at gøre iværksætteri til en folkesport

Om Keystones

Keystones er et netværk af erfarne forretningsfolk, der brænder for iværksætteri. Hver uge præsenterer mindst én startup deres virksomhed ved Keystones’ medlemsmøder og sætter fokus på hvilke problemstillinger, de behøver hjælp til fra netværket. Medlemmernes indsats kan både gøres op i timer, kompetencer, netværk og kapital. Kontant anslås der siden sidste år at være investeret mindst 50 mio. kr. Heraf blev der siden årsskiftet investeret mindst 20 mio. kr. i startups som blev præsenteret for netværket, bekræfter stikprøver foretaget af Keystones og Vækstfonden.

Case-eksempler på startups, som medlemmerne har involveret sig i:

 

Kontakt: Lotte Marschall tlf. 31740010, lotte.marschall@me.com

Kontakt: Kenneth Larsen, tlf. 24251744, kl@keystones.dk